Osa nami-hiiren kirjastosta
Ohjeita leivontaan, ruuanlaittoon ja kattaukseen löytyy noin 90:stä koti- ja ulkomaisesta kirjasta. Osa on lahjoiksi saatuja. Suurin osa ihan itse hankittuja ja tarkkaan valikoituja, ei niinkään reseptien, vaan kauniiden kuvien perusteella. Mikäli kirjasta löytyy myös selkeitä vaihekuvia, niin nami-hiiri kipittää kassalle! Kuvat kertovat sen, mitä taitamattomampi ei reseptistä huomaa. Lopputulos on se, johon ensimmäisenä kiinnittää huomionsa, sitä siivittää usein tuoksu ja sitten ensimmäisen suupalan tuomat aistimukset. Maku miellyttää tai ei. Lapsenkin maku muuttuu hieman 'aikuisemmaksi' joka vuosi. Pahaa ruokaa ei ole olemassakaan ja vielä harvemmin, jos edessä olevalta lautaselta ei ole maistanut mitään! Keski-eurooppalaiset äidit panostavat houkutteluun, värikkyyteen ja outoihinkin yhdistelmiin, jos se vain on lasten mieleen ja lautanen tyhjenee.
Kirjojen lisäksi on vielä paljon pieniä vihkosia ja paksu kansio erilaisia vanhojen lehtien reseptejä. Nami-hiiri voi sanoa kokeilleensa jokaisesta kirjastaan reseptin tai kaksi. Osa kirjoista on päätynyt suosikkilistalle onnistuneen lopputuloksen myötä. Kaikki kirjat eivät ole päässeet kuviin, mutta kaikki ne asuvat kirjahyllyn hyllyillä, hieman kokonsa mukaan lajiteltuina. Mitään muuta tarkempaa järjestystä niillä ei ole.
Näistä kirjoista ja ulkona nautituista mestareiden annoksista syntyy se 'extra ordinary' tai 'something out of the ordinary' nami-hiiren blogiin, jota joskus joku on ihmetellyt !
1. Parhaat kotileivonnaiset, Kaarina Roininen
2. Tervetuloa Juhlaan, Aila Pakarinen, Tuula Salakari
3. Finland - Nature's table, Tiia Koskimies
4. Keittiöstä kuuluu nauru!, Van der Bergh Foods -team
5. Taste of France, Carole Clements, Elizabeth Wolf-Cohen
6. America's Best Cooking, Landoll
7. Italienische Küche, David Ruggerio
8. Schweizer Küche, Fona-team
19. Perinteisiä kotiruokia, Eeva Strehmelin ja Hampurin suomal.Merimieskirkon työryhmä
10. 100 Salate und kalte Vorspeisen, Christian Teubner
11. jamie's kitschen, Jamie Oliver (lainattu)
12.Èmotions gourmandes, Frédy Girardet
13. Ihana Suklaa, Patricia Lousada
14. The Ultimate Encyclopedia of Chocolate, Christine McFadden, Christine France
15. Schokolade, Parragon Team
16. Schokolade Die süsseste Verführung, Maricel E. Presilla
17. Der Käse Italiens, Giacomo Fiori
18. A Cook's Guide to Cheese, Juliet Harbutt
19. AURA - Kiihkeä kyllä. Mervi Melasniemi, Valio Oy
20. Sama kirja, kuin nro 14 mutta eri kustantaja !
21. Einladung zum Dinner, Ulla Jacobs
22. Simply Desserts, Rosemary Wilkinson
23. Wine with Food, Joanna Simon
24.Till Bords med Toulouse-Lautrec, G. Diego-Dortignac, J-B Naudin, A. Daguin
25. The Harry's Bar Cookbook, Arrigo Cipriani
26. Meat, Game and Poultry, Lucy Knox, Keith Richmond
27. The Crabtree & Evelyn Cookbook, Brooke Dojny, Melanie Barnard
28. Heavenly Fare, Anna-maija Tanttu, Senja Larsen, Riitta Kiiveri, Ritva Lundsten
29. Scandinavia, Mathias Dahlgren, Christer Lingström
30. Claude Monet bittet zu Tisch, Claire Joyes, J-B Naudin
31. Uusimaa à la Carte, Leena Kuronen, Ilse Kuusinen
32. Kootut Kokkaukset, Mysi Lahtinen
33. Mit Liebe, Lust und Thymian, Elfie Casty
34. Aroma pur Meine fröhliche Weltküche, Tanja Grandits
35. Viva Italia ! Maxine Clark
36. Kochen mit Pumuckl, 'Pumuckl'
Oletteko koskaan muuten maistaneet näkkileipää, jossa ohut siivu juustoa ja sen päällä mansikkasiivuja ? Tai kurkkua, joka on lastattu.....
37. Idée Créme Bonjour III, Uura Hagberg, Harri Hytönen, Van den Bergh Foods
38. Cookshelf Baking, Emma Patmore
39. Trend.Muffins, Jutta Renz, Kerstin Cotrus
40. Pariser Bistro Rezepte, Jaques Rotzler
41. Presidentens Kök, Emma Ekström
42., 43., 44. ja 45. ovat ranskalaisen Le Cordon Bleu-kokkikoulun reseptejä...
46., 47., 48. ja 49. samoin
50. Traditional SWISS Cuisine, Dora Wespi
51. Juusto & Viini, Mervi Melasniemi Valio Oy, Tuula Nieminen Alko Oy
52. Aus Schweizer Küchen (reseptejä ilman houkuttelevia kuvia, Marianne Kaltenbach
53. Les Grandes Tables du Monde, kansainvälinen EU, USA ja Japani informaatio parhaista ravintoloista, ilman Suomea !
54.Das grosse Buch der Blitzrezepte, Christiane Steinfeld, Anke Rebeler
55. Makeat hillot, kirpeät pikkelssit, Jacqueline Bellefontaine, Judith Ferguson
56. Vitaminreich Kochen, Mary Hahn
57. Kuchen und Torten, Oliver Brachat
58. Äpfel, Sue Lawrence
59. Das nichts wegwerfen Kochbuch, mit Resten - Tipps, Tricks, Patrik Jaros, Günter Beer
60. Weinachts-bäckerei, Gisella Allkemper
61. Kahvin Ystävän Iloksi, Anna-Liisa Vihtonen ja Pauligin Paula-palvelu
62. Tee, Kyllikki Villa
63. Kahvi, Armas J. Pulla
64. Dolci, Friedrich-Karl Dandman & ZS-Team
65. "Mustaa kahvia, keksinmuruja" Vivi-Ann Sjögren - 39 pientä hauskaa tarinaa, sekä ohjeita ja reseptejä 127 kpl.
66. "Pohjolan Herkut" - makumatka Bengt Sjöström, Arne Brimi
67. "Macarons" José Maréchal
68. 'Sweet Finland' makea Suomi Manne Stenros, Tomi Laurila
69. 'Culinary Helsinki' Manne Stenros/Studio Avec Audiovisual
70. 'Ihanat jälkiruoat' Valio
71. 'Essut esiin, nyt leivotaan!' Valio
72. 'Skandimania' Antti Vahtera, Visa Nurmi
73.' Die besten Käsekuchen' Oda Tietz
74. "Turku lautasella" Heli Nieminen, Jori Liimatainen, Kati Kivelä
Mintunlehtiä suklaalla, olkaa hyvä !
75. Kühlschranltorten" Christa Schmedes
76. "Kleine Kuchen" Anne-Katrin Weber
77. "Garnieren & Verzieren leicht gemacht" Georg Hartung
78. "Backen Macht Freude" Dr. Oetker Verlag
79. " Tea Time für Geniesser" Jan Thorbecke Verlag
80. "Wenn Engel backen" Gabriele Redden
81. "Maailman ihanimmat leivonnaiset" Saara Törmä, ruokatoimittaja MAKU
82. "Kinuskikissa leipoo" Sini Visa
83. "KakkuHelmen Juhlakakut" Pia Penttilä
84. "Kakkujen Kuningattaret" Ruokatoimittajat Ry
85. "Obst- und Blechkuchen" NGV 86. "Kuchen & Nachspeisen" TVn tähtikokki Christian Henze
87. "Kahvidrinkkejä kaikkiin tilaisuuksiin" NESCAFÉ
88.
89 .- 92. "Prinsessornas KOKBOK" osat I-IV , Jenny AKERSTRÖM
93. EMMA IIVANAINEN
94. 95. 96.
97. 98.
99. 100.
nami-hiiri päivitys: 08.08.2015