image-normal.jpg

image-normal.jpg

Pääsiäislilja eli keltanarsissi -  Osterglocke -  Yellow Daffodil, ihan miten vain kukin haluaa ja on tottunut kutsumaan sitä vanhaa torvellista pääsiäisen keltaista narsissia!

Mansikkamäellä oli muuten hieno opaste torvikukkien tekoon. Harmi, että hiiri huomasi sen vasta aamulla, sillä hiirenkolossa kukat syntyivät eilen ja kuivuivat yön yli.  Saapuvan kevään ja sitä seuraavan kesän pihat ja niityt ovat kellokukkia pullollaan, joihin voi myöhemmin ohjeen niksejä käyttää.

Nämä kukat omaavat muutamat virheet. Terälehtiä on vain viisi, yksi puuttuu. Hiirellä ei ollut oikeaa tai edes sopivan kokoista muottia avukseen. Olisi pitänyt leikata kartongista, laiskotti. Tällä kertaa mentiin viisi sakaraisella voitähdellä. Ja tuo lehdenkin vihreyskin jäi kaivelemaan. Se on liian sinivoittoinen, mutta toki paljon lähempänä aitoa narsissin lehteä, kuin kakkulehdissä nähdyt ruusunlehti pursotukset.

Sitruunalla maustetut perus kuppikakku paistui silikoni kukassa. Hiirellä on paljon paperisia formuja, muttei juuri nyt ollut sopivan kokoista ja  perusvalkoista. – Ne eivät palaneet karrelle, vaikka kuva kertoo niin.

nami-hiiri