parsapiiras%202.jpg

 

Marketista löytyi valkoista, sekä vihreää parsaa. Hiiri pitää enemmän vihreästä. Kaapissa oli erivärisiä porkkanoita. Ne hiiri oli ostanut aiemmin ja popsinut osan raasteena. Koirakaverin ihana emäntä, jonka nami-hiiri mieluusti kertoo olevan ikiomaa designea - oli tuonut tuliaisia  Ranskasta. Niiden toimivuutta on nyt testattu.

 

Vanha ”Kauneus ja Terveys” -lehden parsapiirakka saa veden kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Mainittakoon vielä erikseen, että se on gluteeniton ja laktoositon ja valmistuu suhteellisen nopeasti.

 

KEVÄINEN PARSAPIIRAKKA

 8 annosta, valmistusaika 10min. + paisto 30 min.

 

Pohjataikina:

 

100 g laktoositonta voita tai margariinia

3 dl gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi Spelt-täysjyväjauhoja

(1 tl psyllium-jauhetta) 

¼ tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

noin 1 kg tuoretta, vihreää parsaa

vettä

½ tl sokeria

1 tl suolaa

4 kananmunaa

2 dl laktoositonta kevytkermaa

¼ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

 

1. Nypi rasva, jauhot ja suola muruseokseksi. Jos käytät leivonnaisten kuohkeutta parantavaa psyllium-jauhetta, lisää se jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

2. Kuori sillä aikaa parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla ja sokerilla maustetussa runsaassa vedessä. Kaada parsat siivilään.

3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm tai suorakaiteen muotoinen 15 x 30 cm).

4. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat ja kerma ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos parsojen päälle vuokaan. 

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä. 

 

parsapiiras%201.jpg

 

Suosittelen ison piirakan paistoa irtopohjavuoassa.

Lahjavuoan ulkoiset mitat ovat: 13 cm x 18 cm x 4 cm, joten hiiri pienenteli reseptiä vuokaan ja itselleen sopivaksi. Kiitokseksi tuli hieman koristeltua…….porkkanakukkia, chicorinon irtolehtiä.

nami-hiiri

 


uudet%20vuoat%201%20.jpg

Uusien vuokien perhekuva. Kuvassa takana ison pyöreän vuoan ulkohalkaisija on 16 cm ja edessä olevan pienemmän suorakaiteen 9 cm x 12 cm x 4 cm. ( Isommassa se piirakka.) Mukaan pakettiin oli päässyt pari uutta 'tic tac' -makuakin persikka-sitruuna ja 'meloni-mojito'.  Italialaisilla pastilleilla on  vanha oma erityinen tarinansa perheen kesken.

nami-hiiri