Kissan%20uusin%20kirja%20-normal.jpg

Hiiri halusi ostaa tämän kirjan itselleenkin, koska Kissa ystävällisesti lahjoitti nuorison SLY -lringille kolme uusinta teostaan. Eilen saapuneen kirjan järjestysnumero on 88. hiirenkolon kirjaston siinä osiossa, josta löytyy reseptejä ruuanlaittoon, makeannälkään, arkeen sekä juhlaan...erittäin vaikeita ja naurettavan helppoja lapsille suunnatuissa parissa kirjassa. Hyllyillä on kotimaisia ja ulkomaisia kirjoja sulassa sovussa koon mukaan järjestettynä. Eri maista? Se raja on aina ollut vaikea hahmottaa, kun esim. yhtä ja samaa reseptiä väitetään alkuperäiseksi  vähän siellä ja täällä. Hauskimpia ovat ne tarinat, joissa kokkipojat ovat korvatillikan pelossa keksineet 'vahingossa' maailman menestykseen myöhemmin kivunneita herkkuja. - Osa kirjoista opastaa ja antaa vinkkejä pelkästään silmäruokaan. Näiden kirjojen selailusta ja tutkimisesta nami-hiiri on aina pitänyt erityisesti. Silloin ei tarvitse miettiä 'lankutustakaan'! Kirjat joissa ei ole kuvia laisinkaan reseptien tuotoksista tai vain muutamia tyyliteltajä vanhanaikaisia piirroksia, ovat tylsiä, mutta kaikkein vaikeimpia - ainakin hiiren toteutettavaksi. Toisaalta on todettava, että hiiren 'bravuurit' kääretorttu, tuulihattu ja lusikkaleipä ovat juuri sellaisten kirjojen sivuilta aikoinaan opittuja !

Sini - Kinuskikissa - on keskittynyt uudessa kirjassaan nykypäivän trendikkäisiin leipomuksiin, joita on hauska ja helppo toteuttaa. No, helposta ja helposta voidaan olla montaa mieltä. Pikaselauksella sivuilla vilahteli myös ulkomaiden suosikkeja mm. Tiramisu, Paistettu juustokakku, Pinjata, Rocky Road, Vatruska, Focaccia......, joiden uustoteutusta voisi nimittää hyvinkin 'suomalaiseksi', mutta jotka silti kielivät olevansa vierasmaalaisia. 

Historian havinaa nami-hiiren mielestä edustaa 'Kinuskikissan' uudessa kirjassa mm. Pyöröset, Lusikkaleivät, Kampanisut, sekä Viipurinrinkelit ja nykyaikaa puolestaan Popcorn- ja tämän hetken trendi Piilokuvakakku, sekä Cookie dough. - Kirja on selkeä, mielenkiintoisa ja henkeäsalpaavan tyylikäs!

Paria muutakin kirjaa hiiri odottelee saapuvaksi ihan lähiaikoina, joten saldo on silloin 90 kirjaa. Se on suuri määrä sunnuntaileipurille. Sata on tavoite ja sitten piste! Kirjaston leivontaosion voisi hyvinkin teoreettisesti tiivistää melko pieneen määrään, koska niin monen kirjan sivuilta löytyy ihan samoja reseptejä, samanlaisia kuvia eri kuvakulmista, mutta aina on joukossa jotain uuttakin madaltamassa ostokynnystä. Sunnuntaileipuri selaa viikolla kirjojansa, pienentää valmiiksi reseptit pikkuvuokia varten ja yrittää sitten toteuttaa niitä kuvia, jotka saivat veden herahtamaan kielelle! - Toisinaan kokeiluun innostavia reseptejä kertyy niin paljon, että on leivottava koko viikko Ü!

Entä tänään? nami-hiiri 'virkkaa' pitsiä modernisti !

nami-hiiri