image-normal.jpg

Resepti on kirjasta "Kakkutaidetta kotikeittiössä" ja suluissa olevin nami-hiiren muutoksin. koristeena valkoisia seesaminsiemeniä.

SUKLAAMACARON  n. 20 kpl
80 g mantelijauhetta ( hiiri sihtaa ainakin kolmasti) 
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta ( hiiri käytti nyt Néscafe espressojauhetta )
20 g extrahienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista

Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Sekoita mantelijauhetta, tomusokeria ja kaakaojauhetta monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. Erottele valkuaiset 2-3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 g valkuaista sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.

Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 140 asteeseen.

Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.

Suklaa ganache -täyte

100 g tummaa suklaata 
1/2 dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Peitä kulho kelmulla ja anna täytteen jäähtyä. Voit varovasti jäähdyttää täytettä myös jääkaapissa, mutta varo, että se ei pääse jähmettymään. Pursota tai lusikoi täyte macaronien toiselle puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle.

image-normal.jpg

nami-hiiri Torontossa