Lasagne%20.jpg

  • Perus valkokastike - Béchamella - White sauce:
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastikkeen valmistus:

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lasagnen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa ja pieni vaiva kannattaa ehdottomasti. Teitpä ruuan valkoisista tai vihreistä pastalevyistä, vihannes tai lihatäytteellä, niin kastiketta kannattaa tehdä ehdottomasti reilusti ! 

 

Makuhermoja hivelleen lasagnen teki eilen hiiren taitava tytär, sen koirakaverin emäntä. Osan hiiri söi iltapalana  saamastaan vuoasta kotikolossaan. Harmitteli kyllä vesikielellä jo junassa istuessaan, kun ei sittenkään ottanut aterimia mukaansa! - Annos on kuvattu ja aseteltu lautaselle tänään lämpimän aterian päätteeksi jo hieman jäähtyneestä vuoan loppuosasta. Arvostelu asteikolla 4-10 -> on 9+, hiiren makutottumuksiin aavistuksen liikaa suolaa....rakastunut kokki! 

 

nami-hiiri