Keltaiset krookukset, myös kerman keltaisina, todellakin kukkivat. Eilen oli jo joukossa myös sinisiä. Lumikelloja on ryhmittäin nurmella, niin että pitäisi oikein hyppelehtiä pupujen tavoin, ettei talloisi niitä. Oletko koskaan kurkistanut lumikellon kukkaa altapäin sen sisälle? Nami-hiiripä on. Alati nuokkuvalta vaikuttava ‘kello’ pitää sisällään kauniin vihreän ja koristeellisen osion. Kerratussa mutaatiossa se on kuin ‘ruusu’! Siinä olisi sokerimassaa pyöritteleville taitureille ihana uusi koriste. Kukahan ehtii ensimmäisenä koristamaan sellaisilla kakkunsa?

  

Tässä muutamia ajatuksia pääsiäiseen. Kuvat ovat viime vuodelta ja työkalut Ranskasta. Varmaan tulee vielä lisääkin ideoita, vaikka nami-hiiri miettikin aamulla, että on jo kirjoittanut tai ainakin maininnut eurooppalaiset, lähinaapurien erikoisuudet.

Koristeluunkin voisi miettiä uusia ilmeitä ja pitää silti perinteisistä kiinni.


Ikean ja muiden valmistajien jääkuutiomuotit ovat kivoja moneen ajatukseen. Niitä on jo moni käyttänyt suklaamuotteina. Nami-hiiri teki muutama viikko sitten mukavassa seurassa vuorilla ihoa helliviä kylpykuutioita erilaisilla Ikean jääpalamuoteilla. Syntyi sydämiä, ruusuja, meritähtiä....Puuhastelu kulki niin, että yhtenä päivänä harjoiteltiin ja toisena jo syntyi tuliaisiksi kelpaavia kauniita, tuoksuvia - ja tietenkin niitä ihoa helliviä !

Tuoksuvat, värilliset kylpykuulat:

200 g natriumbikarbonaattia

100 g sitruunahappo

  50 g maissitärkkelystä (Dr. Oetker)

  50 g rasvatonta maitojauhetta

  60 g kaakaovoita (apteekista)

  20-50 tippaa tuoksuöljyä, öljyn voimakkuudesta riippuen

  4 tl  manteliöljyä

Muutama tippa nestemäistä elintarvikeväriä tai saippuaväriä

Tässä kokeiltu hyvin toimiva resepti. Netistä löytyy useita, videoilla ja ilman. Ykskantaan resepti toimii niin, että kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sulanneeseen kaakaovoihin lisätään muut nesteet ja sekoitetaan sitten mukaan ripein ottein jauhoseos. Kun mittaus on ollut oikea, niin lopputulos on pehmeähkö, tuoksuva massa, jota sitten 'pakataan' tiukasti ilmakuplien ehkäisemiseksi muotteihin. Jäädytetään pakkasessa 30 minuuttia ja poistetaan muoteista varovaisesti. Kädessä on kova, mutta sileä sydän, tähti, ankka, nalle tai joku muu oljyä sisältävä, tuoksuva, suolakylpykuvio !

nami-hiiri