Ninalle%204-normal.jpg

Ninalle%20%202-normal.jpg

Ninalle%20%205-normal.jpg

Silikomart%20lehdet%20-normal.jpg

Manteli%20kreemi%20vihr.%20-normal.jpg

Talviajan 1. päivä kylpee auringossa hiirenkolon maassa. Tytär nukkuu toisella mantereella ja koira arvatenkin vartioi häntä odottaen, että aamu valkenee ja päivä alkaa.....pääsee ensin ulos ja sitten syömään !

 

Oikeasti tämä päivä alkoi niin, että hiiri lattoi sähköisesti tytölleen kuvan aamusämpylästä, mutta maisteli itse aamulla paistamiaan pikkuleipomuksia. Epäreilua, no tietenkin! Suklaajauhosta huolimatta muffinssit eivät olleet  erityisen makeita. Taikina paistui hieman liikaa. Pistasiamantelisen kreemihatun sai vain pari kolme, värin olisi saanut jättää pois….

 

Pienen kakun päällystäminen sujui aiemmin tehtyjen ’mokat’ opasteina ja koristeiden teko, sekin onnistui. Silikoninen, italialainen 'lehtimatto' oli ihan uusi ja toisen valmistajan, kuin kaapissa oleva aiemmin käytetty. Idea on samanlainen. Se tuntui nyt jotenkin helpommalta - valmis jauhe tuli sekoittaa lämpimään veteen…….uunin 120°C teki sekoitetulle massalle ihmeitä …aikaa kului ’paistoon’ 6-7 min. - Pieni, aiemmilla SLY kierroksilla saatu hauska nuolija oli parempi, kuin hyvä kaposen maton kuvioiden täyttämisessä. - Joku varmaan ihmettelee tehtyjen lehdyköiden vaaleanpunaista väriä ! Eihän hiiri ole edes tähän väriin erityisemmin mieltynyt. Se oli ainoa väri, joka oli juuri nyt saatavilla. Kakun 'dotsien' värityksen saneli laatikon kuivumisvaaran saavuttaneet pakettien loput.

 

nami-hiiri