kapea%20j%C3%A4lkk%C3%A4rikuva%20.jpg

Sunnuntain jälkiruoaka oli tarkoitus tehdä vihreään aamupalaan ja lounaaseen soinnutetuksi, mutta rypäleet ja kiivit loppuivat jo puolilta päivin.... vihreitä ja hyviä! Perusvaniljaista jäätelöä oli pakkasessa valmiiksi annoksiin paloiteltuna. Hiiri muistaa, että olisi halunnut tehdä palloja, mutta neliöksi leikkaaminen kävi sukkelammin. Uusjäätynyt itsetehty jäätelö ei ole parhaimmillaan enää koskaan. Pistaziamanteli pussikin ammotti tyhjänä. Oli vain sitä likööriä ja vihreät, paikallisten mansikoiden kannat.....Elokuun 1. on 'muu maa mustikan' Kansallispäivä, joten ideointi kallistui sinne suuntaan harjoitteluna! 

Kapeasta%20isompi%20kuva%20.jpg

Mansikat olivat raikkaita, joten kanadalainen vaahterasokeri lastuina, Maple Sugar Flakes, soveltui lautaselle vallan mainiosti - ja kulta. Joku uudempi blogikaveri saattaa ihmetellä nami-hiiren lautasvalintaa jäätelöannokselle, kun hiiri on viime postauksissaan maininnut kuuman auringon olevan Alppimaassa läsnä. Mutta uskokaa tai älkää,  hiiri voi ihan rauhassa nautiskella ja jäätelö hiljakseen sulaa......

J%C3%A4tskille%3Atuikulle%21%20.jpg

.....kun lautasessa on kolo annoksen alla. Hiiri voisi sanoa käyttävänsä näitä muutama vuosi sitten Ikeasta ostettuja lasisia tuikkulautasia enemmän jälkiruokiin, kuin tunnelmointiin. Reuna on tarpeeksi leveä...siihen saa kauniisti istumaan koristelua. Kukkakin viihtyy siinä hyvin, vettä mahtuu  yhdelle tai useammalle pienelle sopivasti. - Valkoista tai mustaa hiiri ei yleensä suosi missään, nämä ovat tosi harvinainen poikkeus!

nami-hiiri