Nami-hiiri käväisi aiemmin 'Mansikkamäellä' ja on edelleen pökerryksissä nimipäiväsankarin uskomattomista taidoista. Siellä kakkua päällysti 'nahkatakin selkämys'. Aito vai ei ? Se olisi pitänyt puraisemalla ratkaista. - Hiirenkolossa ei  itketä, vaikkei vielä synnykään aidon oloisia  mansikoita, vaan on käytettävä niitä ihan oikeita. Ei itketä sitäkään, ettei hiiri voinut osallistua Leivontafoorumin helmikuun punaiseen leipomushaasteeseen. Hiiri on näet ’jäävi’ osallistumaan tähän kisailuun.  Mutta huomaattehan, että mieli olisi tehnyt ja tosi kovasti.
 
Kahdeksaa eilen leivottua laskiaispullaa ei hiiri ole ehtinyt vielä syödä. Iso ihme, ehkä jonkun lukijan mielestä ! Osa on pakkasessa odottelemassa käyttöään.
 

Joukon pienimmästä tuli nyt raikasta, aidosti punaista herkkua ilman kermavaahtoa ja mantelimassaa. Pullan nami-hiiri leikkasi kolmeen osaan horisontaalisesti. 
 

 
Kahdelle siivulle viinirypälemoussea ja mansikoiden siivuja. Toinen siivu sai lisäksi lakin päähänsä. Niitähän oli kokonaisesta pullasta mahdollista siivuttaa vain yksi. – Pullansiivu on yleensäkin tosi kätevä nopean leivoksen pohja. -  Kuvan lautanen on sen verran syvä, että voisi laittaa kostukkeeksi ohutta mansikkakastiketta, toki lämmintä maitoakin Laskiaisen henkeen.
 
 
Tomusokeria varovasti lautaselle. Ne on siinä!

nami-hiiri