Vanilja-mustikkakakku%20%282%29%20kopio.NtiLeipuri%20.jpg

Jaettu I -palkintosija 

Sanja%20%3AAfter%20eight%20.jpg

III -palkintosija

PALJON ONNEA SYYSKISAILUN VOITTAJILLE !

Kisailu on päättynyt ja arvostelu suoritettu!  ARVOSTELIJOITA oli lopulta kaikkiaan 8 henkilöä, joista Johanna&Hélen arvostelivat yksillä pisteillä yhteistuumin. Arvosteluasteikko 6 - 4 - 2 , parhaalle kuusi, seuraavalle neljä....! 

Palkintoja jaetaan kolme kappaletta, joista 1. ja 2. ovat samankokoiset jaetun sijan vuoksi ja III -palkintosija vain hitusen pienempi. Lahjarasiat saapuvat Posti Oy:n välityksellä arviolta ensi viikon lopulla.  Hm..olipa unohtua.....pienet lohdukkeet nami-hiiri postittaa omasta postistaan 15. lokakuuta, koska ne räätälöidään erityisohjein.

Pyydän täten kaikkien osallistujien normaalit postitustiedot (nimi+ postiosoite) sähköpostiini!

Suurkiitokset kaikille osallistujille kakun mietinnän ja toteutuksen teettämästä vaivasta ! Kaunista syksyn jatkoa kaikille !  Hugs nami-hiiri


PiaK.:

"Yleisesti muutama sananen Naked Cake-tyylistä, tuttavallisesti nakukakuista. Naked Cake on haastava toteutettava, sillä se vaatii todella paljon enemmän kakkupohjalta ja täytteeltä kuin ns. tavallinen kakku, jossa ne jäävät piiloon. 

 

Nakukakuissa pohjan on oltava paistoltaan ja rakenteeltaan täydellinen ja se pitää leikata erittäin tasaisesti. Virheitä ei voi piilottaa kuorrutuksen alle.

Samaten täytteen täytyy olla visuaalisesti vetoava. Ei riitä, että se maistuu hyvältä, sen pitää olla myös nättiä ja sopivan paksua, ettei valu pitkin poikin kakkupohjakerrosten välistä ulos. Tästä syystä nakukakut joko täytetään usein voikreemillä tai täytteet hyydytetään liivatteella.

 

Ulkomuodoltaan Naked Cake on viehättävä. Siinä on selkeästi erottuvat kakkupohjalevyt ja täytekerrokset. Ylimmän kakkulevyn päällä on usein hieman kuorrutusta tai täytettä ja sen päällä koristeita. Käyttäen näitä kriteereitä, valitsin omat suosikkini joukosta."

 

Taru:

"Yleisesti: Tässä kakkukisassa oli monta erilaista kriteeriä. Kakun tuli olla ulkoisesti nakukakkuideaa toistava, edullinen ja syksyinen. Itse arvioin makua reseptin perusteella ja ulkonäköä blogikuvien perusteella. Näin ollen myös leikkauskuvalla oli oma merkityksensä tässä kilpailussa. Arvioin kakut kilpailun kriteerit huomioiden. "

 

Arvosteluraadissa: PiaK., Liza, Beatrice, H&J, Mark, Taru, Caroline.  Ilman pisteytysoikeutta nami-hiiri on lisännyt omat kommenttinsa.

 


Maarit%2010.%20.jpg

Kilpailukakku nro 10 : Valmistaja MAARIT / "Suklainen Syntymäpäiväkakku"

Pisteitä: 6 

H&J: "When our family has  some good reason to celebrate and we need a cake, an extra ordinary one. We'll follow this recipe! Kun perheellämme on jokin hyvä syy juhlia ja tarvitsemme kakkua, jotain erityistä. Kokeilemme tätä reseptiä!"

nami-hiiri: "Maistuvaa silmäruokaa, ohjeistuksen mukainen !"


Sitruunamelissa%209.%20.jpg

Kilpailukakku nro 9 : Valmistaja SITRUUNAMELISSA / "Puolukkavispikakku"

nami-hiiri: "Ihanan villi ja vapaa...hauska oivallus 'puuroa' täytteeksi, tekisi mieli maistaa!"


Koti%C3%A4iti%20%208.%20.jpg

Kilpailukakku nro 8 : Valmistaja KOTIÄITI / "Hillainen nakukakku"

Pisteitä: 2 

Beatrice: "Why is this cake so amazing? Because its berries are amazing…I LOVE these 'Naked Cake' ideas!! Maybe I could bake something similar. Thanks for  the recipes!  Miksi tämä kakku on niin ihmeellinen? Koska sen marjat ovat uskomattomia ... Rakastan näitä 'naked cake' ajatuksia !! Ehkä voisin leipoa jotain samanlaista. Kiitos  resepteistä!"

nami-hiiri: "Lakkamarjaa eivät kaiken maailman maut pysty päihittämään, tuskin koskaan! Suuri houkutus !"


puolukkakakku8k.jpg

Kilpailukakku nro 7 : Valmistanut MARIA / "Puolukka Naked Cake "

Pisteitä: 2  

PiaK. 3. Suosikkini: 

Kakussa on erittäin kauniit värit! Ruusut ovat todella kauniisti tehdyt ja puolukat kakun päällä näyttävät kivalta. Tykkäsin myös, kun kuorrutetta oli laitettu päälle vain ohuelti niin, että kakkupinta paistoi siitä lävitse paikoin. Koristelun ainut salamyhkäisyys, joka ei auennut, olivat ne (ilmeisesti puolukkaiset?) hyydykekupolit. Ne olisin itse vaihtanut johonkin enempi teemaan sopivaan koristeeseen tai jättänyt kokonaan tyhjäksi sen alan.

Kerrokset erottuvat ihan hienosti ja hauskaa, kun on kahta täytettä. Täytteet pysyvät aloillaan kauniisti ja niitä on runsaasti. Nätti kakku kaikin puolin.

 

nami-hiiri: "Upea toteutus, johon on nähty vaivaa! Kiitos"


Milla.jpg

Kilpailukakku nro 6 : Valmistanut MILLA / "Lakkainen Naked Cake"

Pisteitä: 4 + 2 + 4 + 2  = 12 pistettä

Beatrice: "This looks delicious! A nice way to enjoy cake without all the sugary frosting -  naturally 'oh so yummy'. I want to make this as soon as we are the whole family  at home…31st October !? Tämä näyttää herkulliselta! Mukava tapa nauttia kakku ilman kaikkia sokerisia kuorrutuksia - vaikka ovatkin "ah niin namia". Haluan tehdä tämän heti kun olemme kaikki kotona, ehkä 31. lokakuuta!?

H&J: "This is like a sweet dream, but we have no cloudberries! Tämä on kuin unelma, vain lakkamarjat puuttuu!"

Mark: "Looks great. I have to try some kind of this one day. Thanks for recipe. Näyttää hienolta Täytyy kokeilla joku kerta jotain tämän tyylistä. Kiitos reseptistä."

Taru: sija 3 = 2 pist. "Tässä kakussa toteutuu hyvin päätavoite eli nakukakku. Lisäksi luonnon lakat ovat päässeet hyvään käyttöön. Kakussa on huomioitu luonnon väritys myös täytteessä, mutta kuten ohjeessa sanotaan, voi halutessaan elintarvikevärin jättää pois. Kukat sopivat hyvin kakun väritykseen, mutta syötävät koristeet olisivat olleet huippujuttu. Toki nakukakuissa käytetään usein kukkia koristeena. Kauniisti leikattu kakkupala!"

nami-hiiri: "Tähänkin sopii, ajatus, että lakkamarjaa eivät kaiken maailman maut pysty päihittämään, tuskin koskaan! Suuri houkutus maistaa, lempivärieni väristä kakkua !"


Annenpuuhailuja%20ANNE.jpg

Kilpailukakku nro 5 : Valmistanut ANNE & vintiöt / "Kakku Karoliina-kummille"

Pisteitä: 2 + 2 + 2  = 6 pistettä

Liza: "Love this! Looks so yummy.  Suddenly my oat breakfast just doesn't look appealing anymore. I  want cake for breakfast! Rakastan tätä! ! Näyttää niin namilta. Yhtäkkiä kaura aamiainen vain ei  enää näytä houkuttelevalta. Haluan kakkua aamiaiseksi!"

Mark: "This would be perfect for kids. Tämä olisi erittäin sopiva lapsille!"

Caroline: "This looks funny and sweet.. I hope its  taste is just like it looks. I like this! Tämä näyttää hauskalta ja makealta .. toivon maun olevan yhtä makea. Pidän tästä!"

nami-hiiri: "Aivan hulvattoman hauska koristeluideointi !"


NtiLeipuri%20.jpg

Kilpailukakku nro 4 : Valmistanut NEITI LEIPURI / "Kinuski-puolukka"

Pisteitä: 6 + 6 + 4 + 4  = 20 pistettä    JAETTU  I  -PALKINTOSIJA

Liza: "I've always wanted to use lingonberries in baking. Absolutely gorgeous weekend cake! I love this!!! Beautiful! Olen aina halunnut käyttää puolukkaa leivonnassa. Aivan upea viikonloppu kakku! Rakastan tätä !!! Kaunis!"

Beatrice: "This cake inspires me!!!! It's so cute and looks oh-so-delicious. Yummy-yummy ! Tämä kakku inspiroi minua!!!! Se on niin söpö ja näyttää tosi herkulliselta. Nami-nami!

H&J: "This cake looks and sounds great, We love its sweet idea. Tämä kakku näyttää ja kuulostaa hyvältä, pidämme sen makeasta ideasta."

 

Caroline: "What a fantastic cakes and funny this naked idea ! I can’t decide which one I like best!  I needed  a break couple of hours  and  I'd like to eat this one!!!

Mikä fantastinen kakkuja ja hauska tämä alasti idea! En voi päättää, mitä pidän eniten! Tarvitsin taukoa pari tuntia ja haluaisin syödä tämä !!!"

 

nami-hiiri: "Kaunis! Makea ja samalla raikas! Yksinkertaisen tyylikäs kakun koristelu!"


Sanja%20%3AAfter%20eight%20.jpg

Kilpailukakku nro 3 : Valmistanut SOKERIVALTAKUNTA / "Naked after eight"

Pisteitä: 4 + 6 + 6  = 16 pistettä       III -PALKINTOSIJA

PiaK. 2. Suosikkini: 

Klassisin naked cake-esimerkki kilpailutöistä. Kakkupohjalevyt vaikuttavat paksummilta ja kakku tuntuu olevan aika tuhtia, joten kestää myös paremmin ryhdissä.Täyte toimii ja se on myös paitsi visuaalisesti viehättävää, sitä on myös runsaasti. Kehittämisen varaa kakussa on kakkulevyjen tasaamisessa täytteen kanssa suorempaan. Monesti Naked Cake saatetaan kasata vaikka kakkurenkaan sisään, jotta siitä saisi viivasuoran tornin. Koristelussa tykkäsin erittäin paljon tuosta keskikerroksen runsaasta minttukranssista. Päälle olisi voinut asettaa toisen yhtä korkeaksi muotoillun minttuseppeleen tai vastaavan tuomaan lisää ryhtiä koristeluun. Kiva kakku!

 

Taru: sija 1 (=6 pist.)

"Kaunis ja tasapainoinen. Tässä nakukakun idea tulee parhaiten esiin. Päälle olisin kaipaillut ehkä vielä jonkinlaista suurempaa koristetta, mutta kakku on kaunis näinkin. Plussaa myös omat mintut! Suklaan ja mintun yhdistelmä sopii myös hyvin syksyn pimeneviin iltoihin. Täyte on ehkä hieman pehmeää, joten tasaisen kakkupalan leikkaaminen on kuvasta päätellen hieman hankalaa. 

 

Caroline: "This cake is unique! Tämä kakku on ainutlaatuinen!"

 

nami-hiiri: "Edellistä mukaellen....ainutlaatuinen! Hyvin paljon  keski-eurooppalaista tyyliä!

 


Vanilja-mustikkakakku%20%282%29.jpg

Kilpailukakku nro 2 : Valmistanut TAIKAKAKUT / "Mustikka-vanilja"

Pisteitä: 6 + 4 + 6 + 4  = 20 pistettä     JAETTU  I -PALKINTOSIJA

PiaK.  1. Suosikkini

Kakussa on selkeästi toisistaan erottuvan kerrokset, joiden välissä vilahtelee kauniin väristä täytettä runsaasti, mutta ei yli tursuillen tai valuen. Koristelu on kauniin yksinkertainen (se vetoaa minuun aina) ja ihanat mustikat varpuineen tuovat lähimetsän kauniisti omaan kotiin. Pohja on suomalaistyylisesti ohueksi leikattu. Yleensä näkee enemmän esimerkkejä paksuista pohjalevyistä ja täytteistä. Tässä ovat ohuemmat ja oikeastaan pidän siitä. Sopii tämän kakun tyyliin.

 

Liza: "Dense and totally yummy. Wow, this cake looks so delicious in all its naked glory! I’d like to taste this  cake right now!

Tiivistettyä namia. Vau, tämä kakku näyttää niin herkulliselta kaikessa 'ylhäisessä alastomuudessaan'! Haluaisin maistaa tätä kakku juuri nyt!"

 

Mark: "All these cakes are gorgeous! I do not care any longer icing on cakes! A good cake, by itself can be sooo good. I absolutely love the simplicity of this blueberrycake.
Kaikki nämä ovat upeita! En välitä enää sokerikuorrutteista!! Hyvä kakku, itsessään on niin, niin hyvä. Ehdottomasti rakastan  tämä mustikkaisen kakun yksinkertaisuutta."

 

Taru: sija 2 (=4 pist.)

"Tässä kakussa on kauniisti erottuvat kerrokset sekä syötävä, luonnosta noukittu koristelu. Yksinkertainen, mutta huoliteltu. Täytteenä perinteisestä kermatäytteestä poikkeava kreemitäyte. Tasainen kakkupala. "  

 

nami-hiiri: "Kaikessa vaatimattomuudessaan tyylikkäin! Sopii juhlaan kuin juhlaan missä kakkua tarvitaan! Tasaisesti leikatut kiekot, keskenään sointuva värimaailma! 

 


Syksyinen%20nakukakku-%20puolukka-%20nak

Kilpailukakku nro 1 : Valmistanut KAKKUVIIKARI / "Syksyinen nakukakku"

nami-hiiri: "Varmasti, raikas ja maistuva houkutus tämäkin. Itse olisin jättänyt sokeroinnin koristeista pois. Reseptiä aion kokeilla, pidän puolukoista."


 

Kakkupohja%20haasteeseen%20Lf%20%3A5%20.Kakkupohja%20haasteeseen%20Lf%20%3A5%20.

 

Kilpailuja on tarjolla ympärivuotisesti. Ne työntyvät ovista ja ikkunoista. Kyllästyttää. Uunissa paistuu kuitenkin aina jotakin. Leipominen koukuttaa. Hiirenkolossaan nami-hiiri mietti pitkään ja hartaasti, josko tämä 7. syyskisailu kannattaisi ohittaa suosiolla…puuttui alkuun ideakin….sellainen, jonka arveli  kiinnostavan. 

Kakkuideat, ohimenevät tuulahdukset, kuten kestosuosikitkin tulevat yleensä Amerikasta tai Ranskasta. Yksi  joukkoon pyrkivä vahva ikivihreä ehdokas on ollut pidempään jo "Alaston kakku - Naked Cake".

 

Olet lämpimästi tervetullut, vanha tai uusi blogiystäväni syyskuiseen hiirenkolon kakkukisaan!

° Paista kakkupohja kuluvan syyskuun aikana.

° Mausteet oman maun mukaan tai uusien makuparien kokeilua. 

° Muoto ja koko vapaa.

° ( 'Metsän antimet' on kisailijan oma tulkinta, joko makuna, värinä tai koristelussa huomioituna.)

° Kerroksia 2-4, eli yksi tai kaksi täytekerrosta,  riippuen kakkupohjan paksuudesta, koosta  ja leikattavuudesta. Esim. ison neliön/suorakaiteen voi leikata neljään pienempään osaan ja koota siitä….. 

° Kisailun ideaan kuuluu saumattomasti se, että kakku on maukas, houkuttelevan kaunis ja  mahdollisimman edukas kustannuksiltaan oleva alaston täytekakku !

° Arvostelijoita ajatellen mieluusti 3 kuvaa, joista yksi pala/annoskuva. 

° Olisi hyvä mainita mistä idea/malli on peräisin tai muunnos, ellei se ole täysin oman mielikuvituksesi luomus.

 

 "Naked Cake" -kisailuun  1. - 27. syyskuuta 2015 välisenä aikana osallistuminen:

  • Valmista kakkusi, tee siitä normaalisti postaus reseptin ja kuvien kera omaan blogiisi ja laita linkki tämän nami-hiiren ohjeistuspostauksen kommenttiin.
  • Hiiri käy noukkimassa yhden kuvan tähän postaukseen, tarvittaessa muuttaa kokoa, numeroi  ja linkittää  sen omaan postaukseesi blogi- /kommentointinimelläsi.
  • Hiiri kommentoi blogiisi, jotta tiedät olevasi mukana tai laittaa s.postia, kun kommentointi ei aina okein onnistu.

Huom!

Kaikki tähän kisailuun liittyvät kysymykset/tarkennukset suoraan nami-hiiren sähköpostiin, jotta niitä ei tule kommentti-osallistumis-linkkien sekaan, kiitoksella!

Arvosteluraati listataan myöhemmin ja samoin ulkomaiset leivonta-aiheiset palkinnot.

Väri- ja idearikasta syyskuuta kaikille!

nami-hiiri