Pääsiäinen osa X

Violetista huokuu nöyryys, herkkyys ja mystisyys. Purppuralla on pitkä historia taiteen ja kuninkaallisten kanssa. Leonardo da Vinci uskoi keskittymiskyvyn kymmenkertaistuvan purppuraisessa valossa. Vincent Van Goghin kerrotaan usein aloittaneen violetilta pohjalta. Richard Wagner sävelsi oopperansa violetissa huoneessa.

Muodissa violetti on vieraampi, joskin tasaisin välein käytetty eri sävyissään. Kukat loistavat luonnossa sinipunaista väriään. Syvä violetti, sireenin vaaleampi lila tai hento malva ovat oudompia leivonnassakin, mutta herättävät aina positiivista huomiota ja uteliaisuutta maistaa, haukata ainakin kerran. Kaapissa vuoroaan odotteleva,  lila-laventelilla maustettu 'Riz long et Lavande'-paketti saa rauhassa odotella vielä hetken....

Tämä aiemmin jo postattu pääsiäisen riisiherkku maistuu violalla tai orvokeillakin! Pidän siitä myös siksi, että vuosia sitten tekemäni ensimmäisen 'modernin' juustokakun olin tyttäreni kanssa koristanut ennakkoluulottomasti aidoilla bio-orvokeilla jännittäen saapuvien vieraiden reaktioita!

  

Tässä myyjäisten ihan tavallisia sitruunamuffinsseja pääsiäistakissaan. Maailma on täynnä herkullisia ideoita vuoden jokaiseen juhlaan. Toisinaan se käy helposti vain väriä vaihtamalla, joskus on mietittävä ideoita pidempään ja tarkemmin, ehkä vanhoja lehtiäkin selailemalla.....parhaimmillaan löytyy soveltuva idea, jonka resepti on tietenkin kateissa.

 

Nämä peltiset munat odottelevat vielä täytteitä ja neljän pienen virpojan nimilappuja.