Toisinaan hiirenkolossa tehdään monta leipomusta kerralla tai kootaan yksi ainoa. Siihen sitten mallataan aiemmin valmistettuja erilaisia elementtejä kaapin tyhjennyksen myötä.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Sunnuntaileipuri lukee keittokirjoja, kakkulehtiä ja vierailee blogikavereiden leivontasivuilla arkisin. Sunnuntaisin sitten tehdään toteutuksia kertyneistä muistiinpanoista tai keittiöön kannetusta lehti-/kirjapinosta. Ärsyttävintä on se, että muistiinpanoista on toisinaan unohtunut sivunumero tai blogin nimi. Kuva on mielessä ja usein vielä sen paikka kirjassa eli oikealla tai vasemmalla sivulla. Etsintä käy helposti.... Aika usein on pelkkä koristelu se jokin juttu, joka saa nami-hiiren harjoitukset käyntiin aamuauringonkin vielä hieroessa silmiään. Pientä luonnollista karsintaa tulee joskus kaappien sisällön vuoksi. Sokeria, jauhoja, voita tms. leivontaan tarvittavaa ei pienen paikkakunnan turistikioskeista saa.  Niiden vuoksi ei myöskään sunnuntaisin tehdä retkeä suurkaupungin tai puolivälissä olevaan lentokentän supermarkettiin. Se on melkoisen pitävä päätös - ainoastaan jos sunnuntaiaamuna ei ole banaania aamukahvin kanssa, niin niiden vuoksi kyllä nyrkkisääntö unohtuu ja retki tulee tehtyä. Ehkei kukaan usko, mutta näin se on.

Kääretortun pohja kookoshiutaleilla

3 kananmunaa


2 dl sokeria


2 1/2 dl kookoshiutaleita


1/2 dl perunajauhoja


1 1/2 tl leivinjauhetta


Esilämmitä uuni 225°C

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle ja paista noin 7-8 min. Kumoa leivinpaperille, jossa on kookoshiutaleita ja anna jäähtyä.

  • Hupsista!

Tämä temppu jäi hiireltä tekemättä. Kookoshiutaleet eivät pysyisi paperilla. Hiiri käytti vanhaa tyyliä – puhdas leivinpaperi paistoksen päälle ja molemmista papereista  vastakkaisista lyhyemmistä reunoista tukeva ote ja nopea kiepautus ympäri. 

Appelsiinimarmelaati / hillo  punainen

2 kg MORO *) –veriappelsiineja  (kuorettomia ja kalvottomia lohkoja noin  1 kg)

1 sitruuna


1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

*) Lajike on makea ja mehukas, tulos kauniin värinen tumma oranssi....

nami-hiiri