Kuumaan kesään, helteeseen on sopivaa ruokaa kevyet ja terveelliset salaatit. Hiiri oli äskettäin vieraillut blogissa, jossa oli 'melonitikkareita' tarjolla täällä ja aiemmin toukokuussa blogissa, jossa niitä oli tarjoiltu nuorten hauskoissa juhlissa. (lisään linkin, kun löytyy). Marketissa ei vain ollut tänään kokonaista tai edes puolikasta vesimelonia. Kaikki oli pilkottu alustalle, kelmutettu ja hinnoiteltu valmiiksi.

image-normal.jpg

Lounaaksi ja varmaan iltapalksikin melonia, fetaa ja rakuunaa. Tuoretta rakuunaa oli jääkaapin lokerossa niukalti, joten Italian isolehtistä persiljaa hieman jatkeeksi.

Vesimelonia 100 g / 23 kcal, eikä sisällä juuri muuta kuin vettä ja hedelmäsokeria! Terveellistä ? Joo-o jos ei tavaksi tule. Mutta tavattoman raikasta jääkaappikylmänä! No on siinä toki ceetä ja kootakin, joten hyvällä halulla saa syödä miltei mielin määrin....


image-normal.jpg

Pakkasesta yksi kuppikakku sulamaan kahvikupposen kaveriksi tai siis ainakin kahden! Näitä kakkuja riittää tässä muodossa varsin hyvin yksi päivässä, jos päälle pursottelee pikkupussien lopuista värjättyä juustoa.

Hiiri oli viime viikolla laittanut pienen paketin matkaan ja tuikannut sinne kokeiltavaksi yhden mansikanmakuisen elintarvikeväripussin. Hiiri leipoo usein kotikolossaan ja koiran kotona ollessaan, mutta aina reseptejä vähintäänkin puolittaen, mittaa kermaa vispauskulhoon silmämääräisesti ja maustaa taikinoita summanmutikassa milloin ei reseptejä ole ihan välttämätön noudattaa tai kirjoittaa lukijoille. Siksi ei aina ole tarkkoja mittoja antaa, ei edes tiedossa, kuten paljonko kolmen gramman pienellä pussilla voi värjätä kermavaahtoa, maitorahkaa tai tuorejuustoa !? Piti hakea purkki kermaa ja rasia tuorejuustoa marketista.

-  2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa ja  3 g värijauhetta antaa värisilmää vielä mukavasti hivellevän lopputuloksen. 

-  2 dl kermaa ja alle, niin kerma saa jo shokkivärin !

-  jos käyttää vaaleaa kuorrutetta/rahkaa/tuorejuustoa, niin 2-3 dl on sopiva määrä yhdelle pussille. Ohjeeksi on annettu, että silloin rahkaan tai juustoon tehdään keskelle kolo, johon väriä laitetaan ja haarukalla käännellään, käännellään....uusi kolo, väriä, kääntelyä.....

nami-hiiri