'Jura' on pienehkö vuoristo Keski-Euroopassa, Alppien pohjoispuolella, Ranskan ja Sveitsin rajalla. Sieltä on kotoisin mahtavan herkullinen ja aika yksinkertainen kirsikkaherkku 'Kirsikkagratiini' eli kotoisasti 'Mijeule'.
 
 
"La mijeule" 
 
  2-3  palaa hiukka kuivunutta valkoista leipää, josta kuoret leikattu
  2 dl maitoa
  3 kananmunaa
  50-100 g sokeria
  40 g voita
  2 rkl jauhoja
  1 hyppysellinen  suolaa
 ( 80 g tummaa suklaata)
  500 g kirsikoita kivistä putsattuna !
 
 vähän  voita vuoan voiteluun
 tomusokeria  ja  pieniä piparmintun lehtiä koristeluun
 
  • Laita leipä uunivuokaan. 
  • Kuumenna maito kattilassa ja kaada leipien päälle, anna vetäytyä 10 minuuttia. 
  • Vatkaa munat kevyesti ja sekoita leipien joukkoon. 
  • Sekoita keskenään sokeri, voi, jauhot, suola ja lisää joukkoon halutessasi karkeaksi rouhittu suklaa,  sekoita hyvin ja kaada seos suoraan vuokaan.
  • Lisää kirsikat viimeiseksi uuniin menevään paistokseen.
  • Alä kumoa, vaan  hieman asetellen. 
  • Paista esikuumennetussa uunissa 200°C / 25 minuuttia. 
  • Anna paistoksen hetki jäähtyä, ripottele päälle tomusokeria ja koristele tuoreella mintulla. Tarjoile  lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
 
nami-hiiri