image-normal.jpg

Sveitsissä juhlitaan 1. elokuuta maan kansallispäivää. Yleinen käsitys on, että maa itsenäistyi vuonna 1291. Tämä vuosi on joka tapauksessa tärkeä maamerkki Sveitsin historiassa, miksei myös itsenäistymisen syntymävuosi, vaikka asiasta ei vallitse täyttä yhteisymmärrystä vielä tänäkään päivänä. Itsenäisyyttä juhlitaan Sveitsissä hieman samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa. Kansalaiset aloittavat aamiaisella kylissä ja kaupungeissa pitkien pöytien ääressä, jatkavat päivää grillijuhlilla ystävien kanssa ja nauttivat musiikista, kuuntelevat alppitorvien puhaltajien taitoesityksiä, ihastelevat 'lipunheittäjiä' ja katselevat illalla päivän päätteeksi ilotulituksia. Ero vaikkapa Suomeen ja Ranskaan on merkittävä. Näissä maissa Itsenäisyysjuhla on korostetusti juhlava, jossa sotilaallisilla seremonioilla on tärkeä merkitys.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Tavallinen torttupohja, 24-26 cm irtoreunaiseen vuokaan

3 kananmunaa, 1,5 dl sokeria

2dl kakkujauhoja, 2 dl hienoja kookosjauhoja, 1tl leivinjauhetta

1dl sulatettua voita

( lime tai muuta mehua kostutukseen, Amarettokin sopii veteen laimennettuna)

Valmistus: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu jäähdytetty voi joukkoon. Sekoita vain kevyesti, niin että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina isoon korppujauhotettuun vuokaan tai useampaan pieneen torttuvuokaan, kuten hiiri ja paista pohjat kullanruskeiksi. Kokoa torttu - laita pohjalle ohuelti marjahilloa ja/tai suklaarouhetta, suht’ runsaasti marjoja ja pursota lopuksi mausteinen rahka marjojen päälle. Koristele!

Tips!  Älä maista pohjaa ennen täyttöä tai muuten ei ole mitä täytellä :D !  ° Jos käytät pohjat heti, eivät tarvitse välttämättä edes kostuketta ! °  Taikinaan voi lisätä vaikka 2-3 dl karviaisia, jolloin paistuneen 'torttupohjan' voi nauttia pelkän kermavaahdonkin kera!

nami-hiiri