Paljon kuitua sisältävä parsa, vaalea sekä vihreä ovat saaneet monessa eurooppalaisessa lehdessä ja TV –ruokaohjelmassa viime viikkojen aikana ansaittua huomiota. Parhaillaan on vähän kaloreita sisältävän parsan paras aika, aina kesäkuun loppuun. - Parsasta voisi kehitellä tulevaksi sunnuntaiksi vaikka koko menun.

Aamun voisi aloittaa vaikkapa näin...

...ja jatkaa lounasaikaan juhlavasti, joko suurella 'parsaterriinillä' tai minikokoisilla - esimerkiksi uunissa paistuneen kalan kaveriksi.

Parsaa juhlavasti !

500 g vihreää parsaa

suolattua vettä keittämiseen

180 g piimä Pohjoismaiden piimää ! 

-  ranskalaisen lehtileikkeen hauska huomautus !  -

1/2  nippua tuoretta kirveliä hienonnettuna

suolaa, pippuria maun mukaan

5 arkkia gelatiinia, liotetaan kylmässä vedessä, valutetaan

2 rkl kiehuvaa vettä

Kastike:

2 rkl valkoviinietikkaa

5 rkl pähkinäöljyä

1/2 tl suolaa

pippuria

pieniä salaatin lehtiä koristeluun

1. Rasvaa valitsemasi vuoka öljyllä kevyesti ennen muovikelmua, jotta kelmu ei luistaisi täytettäessä.

2. Leikkaa parsasta nuput erikseen ja pilko varret n. 5 cm paloiksi.

3. Keitä nuppuja noin 5 minuuttia, poista vedestä reikäkauhalla, huuhtele kylmällä ja laita viileään odottamaan.

Keitä varren paloja vielä 10 minuuttia tai kunnes ovat pehmeitä, kaada vesi, huuhtele kylmällä.

4. Soseuta kaikki keitetyt parsan kappaleet (noin 350 g) ja lisää piimä sekaan -  siivilän läpi. Lisää kirveli, mausta maun mukaan ja lisää joukkoon sulatettu liivate.

5. Kaada seos vuorattuun vuokaan / vuokiin, peitä ja säilytä kylmässä vähintään 3 tuntia.

6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Ja mikäli parsa yleensäkin maistuu, sitä voi tarjota illan aterialla lisukkeena!

nami-hiiri