Tätä sopisi kysyä, kun katselee aamun auringossa tehtyä sokerimassakukkaa. 'Kallaa' ei ole koskaan ollut nami-hiiren maljakossa, eikä hiiri vie niitä koskaan kyläänkään. Ei edes   keltaisia, punertavia tai oransseja. Mutta mikään ei estä kukan muotoilua sokerimassasta. Kimmoke lähti tämän toisaalta massiivisen, mutta kuitenkin taiteellisen kukan harjoitelmiin hiiren vilkaistessa 'Kinuskikissan' kotisivuja ihan äskettäin. Ja ehkä juuri se, ettei kukka kuulu suosikkien joukkoon pani nami-hiiren mielikuvituksen liikkeelle. Kukasta ei voi sanoa, että se olisi yksi yhteen kallankukka. Se ei myöskään ole lattian suuressa ruukussa kasvavan jättiläisviirivehkan kukan pienoismalli. Mutta ehkä jonkinlainen molempien nami-hiiri 'risteytys'!

Mitään puolustamista ei ole siinä, että ihan ensimmäinen 'kalla' eilen illalla epäonnistui. Hiiri yritti tehdä kukastaan seitin ohutta tavoilleen uskollisena tai ehkä epäonnistuminen löytyy 'harvinaisesta' kiireestä. TV:ssä oli näet alkamassa Italian 'Tanssii tähtien kanssa'. Ohjelma on musiikin ja tanssin lisäksi oikein hauska, sillä italialainen temperamentti jyllää, kun tanssija saa kritiikkiä tai 'tempo' suorituksestaan vaikka -3 pistettä ! Siinä sanat lentelevät ja kädet heiluvat, milloin tuomareita suukotellaan tai osoitellaan sormella. Tapahtuman yleisö elää koko sielullaan mukana niin vasta- kuin myötämäessäkin. Ohjelma on kuitenkin viihteeksi tarkoitettu ja onneksi aika moni kilpailija ymmärtää saamansa arvostelun, joten ohjelma pysyttelee kolmessa ja puolessa tunnissa (klo 21-0:30), eikä veny mahdottomuuksiin. Itävallan vastaava ohjelma (2h) perjantaisin on huomattavasti tempoltaan 'viileämpi', vaikka tuomarit yhtä ankaria!

Valkoinen 'Dr. Oetkerin' sokerimassa toimi kallaa tehdessä moitteettomasti, mutta keskustan vaalea, saksalainen  'Backy' pistaasimarsipaani oli liian pehmeää ja vastaavasti vihreä sokerimassa liian vanhaa ja kovaa. Vaalean punainen sokerimassa arvatenkin iloitsi kaverinsa 'korppumaisuudesta', mutta eihän vaalen punaista kukan vartta ole olemassakaan. Vihreän massan pehmentämiseen ei auttanut enää taitureiden sivuilta tarkkaan luetut neuvotkaan, vaan se  mureni käsiin, kuin korppu. Vihreä sokerimassa on ennenkin 'temppuillut', jota ei tapahdu muiden värien kanssa. - Muste- ja kuivamustekynän vihreä väri oli ongelma jo kymmeniä vuosia sitten. Se kuivui käyttämättömänä. Tästä syystä moni pieni paperikauppias, kuten suuri 'Akateeminen Kirjakauppakaan',  eivät pitäneet sitä varastossaan, vaan tekivät tilauksen asiakkaan ilmaistessa ostohalunsa.  - Mutta siitä kakki ovat varmaan yhtä mieltä, että 'kukka' on kuitenkin syntynyt kesäajan auringon säteiden siivittämänä! Eilen lämpömittari näytti päivällä +26°C ja nami-hiirikin kuori takkinsa käsivarrelleen. 

Tämä kukka on suuri jalostettu, valkoinen kukkakaupan Calla. Kalloja eli ns. huonevehkoja on kahdeksan eri lajia. Niiden kukat ovat huomattavasti pienempiä ja värillisten kukkien muoto suppeampi 'torvi'.

nami-hiiri