Nami-hiiri näki pari päivää sitten täällä aivan hurmaavia suklaamunia. Tuollaisia hiirikin haluaisi osata. Tämä aamuna taivaalta tuli pientä tihkusadetta. Sitä ei oikeastaan huomannut, kuin parvekkeen lattiasta. Olisi sopiva hetki askarteluihin. Hiiri juoksi kaapista toiseen ja availi laatikoitaan, josko suklaa-askarteluun löytyisi niitä 'ei keittiötarvikkeita'.......pieni piikkipäinen ruuvimeisselin pikkuserkku, keltainen Tii, jota hiiri on käyttänyt golfpelissä.....Kaupat olivat kiinni, mutta valkoisia kananmunia oli riittämiin, samoin sokerimassaa ja erilaisia nonparellejä. Suklaatakin oli montaa sorttia, mutta hiiri päätti, ettei tee nyt suklaalla täytettyjä, vaan koristelee keitettyjä. - Yhden raa'an kananmunan hiiri kuitenkin tyhjensi kokeillakseen, josko pienehkön aukon tekeminen onnistuu ja ulos saisi valutettua sisällön ilman puhallusta. Hyvin onnistui, kun varovasti iski pienellä kattilankannella piikkipäistä 'ruuvaria'. Siisti reikä ilman säröjä. Varovasti hiiri hieman sitä suurenteli Tiillä ja valutti sisällön ulos taitetun sikaritulitikun avulla. Se oli vanha niksi, jonka hiiri oli oppinut isältään. - Hiiri ei tupruttele sikareita, mutta pitkillä tikuilla saa kynttilät palamaan hyvin ilman, että sormet palaa.

Hiiren%20koristellut%20munat%201%20-norm

Hiiren%20koristellut%20munat%202%20-norm

Hiiren%20koristellut%20munat%203-normal.

hiiren%20koristellut%20munat%204-normal.

Hieman turhan runsaasti nami-hiiri innostui keitettyjä kanamuniaan kukittamaan, koska hiiren pienet muotit olivat tähän tarkoitukseen hieman liian suuria. Miksei hiiri ei ole koskaan ostanut sitä pienintä kauppojen tarjonnassa olevaa kukkamuottia, kun kuitenkin aina elvistelee pienillä kakuillaan ja tarvikkeillaan !

Hiren%20koristellut%20munat%205-normal.j

Lisäksi tarvittiin:
  • pienet kultasuihkaukset 'cake graffiti' pullosta 
  • eri kokoisia sokerihelmiä
  • sokerimassaa
  • pari kukkamuottia
  • kananmunasta valutettu valkuainen liimaksi, sivellin 'liimaamiseen'

Keltainen, kerran suklaakonvehteja täynnä ollut rasia pääsi kuvaan, kun hiiri ajatteli pärjäävänsä paksulla parsinneulalla tai tylppäpäisellä vahvalla kanavaneulalla, mutta ei niistä ollut apu. Oli sukellettava työkalupakin kätköihin.

nami-hiiri