Aurinko paistaa ja ensimmäinen ruusu hymyilee säteilevästi, aivan nimensä mukaisesti "Bright Smile". Niitä on tulossa jatkuvalla syötöllä parisenkymmentä, jos kaikki nuput jaksavat aueta, eikä tuivertava tuuli niitä vaurioita.

'Säteilevä Hymy' on nuori tulokas mahtavaan puutarhojen ruusukokoelmaan. Sen kukka on niin sanotusti yksinkertainen. Se on esitelty ensimmäisen kerran vasta vuonna 1980. Muistan kuinka puutarhuri selitteli innoissaan lajikkeesta ummet ja lammet ostaessani sitä. Minä valitsin lajikkeen vain kukan värin vuoksi. Se oli paketoitu tavalliseen tapaan mustaan muoviin, jossa se olisi pitänyt istuttaa maahan ja ratkoa sitten seuraavana vuonna vasta se muovi pois.

Nami-hiiri oli hankkinut parvekkeelleen suuren turkoosin värisen ruukun ja aikoi myös siihen ruusunsa istuttaa, puutarhurin jäädessä pyöritelemään päätään. Ruusu on kukkinut uskollisesti joka kesä. Vaikka alku vuosina saatoin olla kuukausia matkoilla, niin ruusu sinnitteli talvetkin peitotta ja oli näin kesän alussa aina yhtä hymyä. Kutsuisin sitä uskollisuudeksi. Lehdet ovat ehjiä ja kauniita. Niitä eivät ole edes luonnon pienet mönkijäiset  halunneet reijittää tai pureskella. Omalla kokemuksellani sanoisin lajikkeen olevan vahvan ja sietokykyisen.

Ja tässä on hymyilyn aihetta lisää! Nami-hiiren kaapissa on pitkään, helmikuustä lähtien, ollut suklaatransferiarkki ja nyt sitä tuli rohkeasti testattua. Mitään ajatusta ei leipomuksesta ollut, vaan piti kokeilla onnistuuko eli ei. Olen katsellut ja tarkkaan lukenut muun muassa Eben sivuilta ohjeita. Hieman ihmetytti, että miten se kalvon poistaminen oikein lopuksi onnistuu. Nami-hiiri ei ole koskaan laittanut käteensä purkkapakettien Aku Ankka 'tatuointeja', joten mitään aavistusta ei ollut. Ja lääkekaapin Mikki Hiiri -laastarien kokeiluista ei ollut mitään hyötyä tai samankaltaisuutta tähän kokeiluun.  

Tulos oli ihan siedettävä pienellä kaistaleella. Sydämen leikkasi etukäteen. Pohjana on Fazerin tummaa suklaata, jota sain viimeisimmässä, toukokuun SLY paketissa. Sen sulatin muovipussissa ja tein sitten reijän, kuten Ebe oli neuvonut sivuillaan. Transferin muistaakseni ostin Englannista.

Hyvä mieli on niin pienestä kiinni !

  

23.06. -10: Kamera on seurannut 'Säteilevän hymyn' elämää parvekkeella. Tällä hetkellä se näyttää tällaiselta. Kaksi ensimmäistä kukkaa onnistui tuuli riepottamaan leijaileviksi terälehdiksi. Muut aiemmin auenneet kukat ovat saaneet tyypillistä punaisuutta terälehtiinsä, ennenkuin vapaehtoisesti tipahtelevat. Nuppuja on, joten kukkia aukeaa vielä pitkän aikaa. Nami-hiiri leikkaa uloskukkineen  varresta maagiset 20 cm ja jää odottelemaan.....