baileys%20pulla%201.jpg

Hiiri matkusti junassa joku aika sitte. Eurooppalaisittain ei ylensä istuta tuppisuina lyhyelläkään matkalla - ja ellei muuta, niin ainakin kysytään: saako vapaalle paikalle istua ja lähtiessä toivotellaan päivälle hyvää jatkoa, hyvää loppumatkaa tai jotain…

 

Vastapäätä istahti iäkäs mummo. Matkan taittuessa, kun oli jo kertoiltu 'mistä tulet, minne menet', kääntyi keskustelu leipomiseen, koska hiiri oli selaillut uutta Asemalta ostamaansa lehteä…Mummo tuumaili, että hienoja ovat nuo lehtien kakut, mutta parhaat pullat niistä aina puuttuu, kuten 'Baileys pulla'.  Ennen määränpäätä hiirellä oli aina mukana olevaan pieneen muistioon kirjoitettuna resepti. Eilen on paistunut perinteinen Zoff ja taikinan lopusta pari pyöreää pullaa, halkaistu ja täytetty sveitsiläis-ranskalaisen mummon reseptillä.

 

Maitokahvinruskea, täyteläinen, kermainen, kaakaoinen, suklainen pulla eli

Baileys -pulla

 

Taikina:  tavallinen  Zopfteig tai perinteinen kotimainen pullataikina

 

täyte:

150 ml kermaa

75 g (valko)suklaata hienoksi jauhettuna/murustettuna

1,5 tl Baileys Irish Cream tai Swiss Säntis Cream

koristeluun:

tomusokeria ja kaakaojauhetta

 

Baileys%20pulla%202%20.jpg

 

Joku vuosi sitten nami-hiiri teki MAKU -lehdestä hauskan 'Laskiaispulla huijauksen' käyttäen sveitsiläisreseptin pitkopullaa. Mitähän, jos tämä 'Baileys' olisiki korvike tänä vuonna? Hyvälle se ainakin maistui lämpimän, vaahdotetun maidon kanssa.

 

nami-hiiri