Toukokuun puolella oli mahtava täytekakkuhaaste Leivontafoorumin aktiivijäsenille. Kisaa käytiin kahdessa sarjassa. Arvokasta palautetta tuli tällä kertaa poikkeuksellisen runsaasti. Ruusut ja minirisut jakeli kisailijoille ammattilaisista koottu raati. Tällaista tarvitsee itse kukin aika ajoin. Nami-hiiri perehtyi oman kakkunsa saamaan palautteeseen - ja huomasi samalla pieniä eroja tämän hetken kakkusuuntauksissa eri maissa. Ja samoin sen, kuinka tarkka ja selkeä reseptin pitää olla, jotta se tulee oikein ymmärretyksi ja paistos onnistuisi lukijaltakin. Se on haastavaa ja opettavaista, jos mikä.

Tämä suklaakakku tuli tehtyä tuloksia odotellessa. Taivaalla aurinko ilkkui suklaalle täydellä tehollaan ! Totutusti hiiri käytti 'kakkujauhoja' Ü. Se vain on niin hauska sana vanhoista 'Anni Helena' -jauhojen mainoksista. Oikeastihan  hiirellä ei ole ollut naismuistiin Anni Helenaa keittiön jauhopurkissa. Täsmällinen 'saanto' kuitenkin jo löytyy. - Tämän kakun ohjeen hiiri otti matkalle mukaan ottamastaan Emma Iivanaisen uudesta kirjasta, joka on harppauksen pari edellä perinteisestä Suomen täytekakkumaailmasta. Tätä tyyliä hiiri on harjoitellut kolossaan jo hetken aikaa. Tällainen nyt suosiossa oleva täytekakku ei ole mikään kahvikakku, vaikka siitä uupuukin hillotäyte ja kermavaahto. Eikä se myöskään ole kuiva, mutta sitähän ei lukija tiedä maistamatta.

kukkasuklaa%20kuva%202-normal.jpg

SUKLAAKAKKU - kirjasta "Kakkutaidetta kotikeittiössä"

KAKKUPOHJA
3 1/2 dl kakkujauhoja
1 dl kaakaojauhetta, sokeriton
1 tl sooda
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl vahvaa kahvia
1 1/2 dl maitoa
1/2 tl omenaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä

SUKLAAGANACHE
3 dl kuohukermaa
600 g tummaa suklaata

Sveitsiläinen voikreemi - hiiri on opetellut sveitsiläisistä resepteistä:
1.25 dl munanvalkuaisia
2.5 dl sokeria
2.5 dl suolatonta voita huoneenlämpöisenä
80 -100 g sulatettua ja jäähdytettyä maitosuklaata 
tai
1 tl vanilja-aromia puolikkaaseen massaan ja 50 g suklaata toiseen puoliskoon, niin saat tehtyä koristeet kahdella värillä!

Kakkupohja/pohjatLaita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita maito ja viinietikka keskenään pienessä kupissa. Voitele kaksi  15 cm kokoista kakkuvuokaa ja vuoraa ne leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Kaada/jaa taikina  vuokiin ja paista kakkuja  uunin alatasolla  noin 30 minuutin ajan tai kunnes kakkuihin työnnettyyn tikkuun jää vain muutamia muruja. Älä ylipaista, jotta kakut pysyvät mehevintä. Anna kakkujen jäähtyä vuosissa  noin 5 minuutin ajan ja kumoa kakut sitten ritilän päälle jäähtymään. Kun kakut ovat hieman jäähtyneet, kääri ne kelmuun ja anna jäähtyä kokonaan. 

Suklaaganache: Kuumenna kuohukermaa kattilassa kiehuvaksi ja kaada se kulhoon paloitellut suklaan päälle. Sekoita

tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä.

Sveitsiläinen voikreemi maitosuklaasta (nami-hiiren kakun kukka ): Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista). Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Alenna tehosekoittimen nopeutta ja lisää huoneenlämpöinen voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta, se kuuluu asiaan. Jatka tällöin vatkaamista kunnes seos on tasaista. 

Jos haluat kahta 'väriä' koristeisiin, jaa kreemi kahtia.  Lisää toiseen puoleen vaniljaesanssi ja toiseen sula suklaa.  Laita kreemit pursotuspusseihin. Kaksiosaisen pursotuksen saat aikaan esim. laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan vaniljakreemiä ja toiseen suklaakreemiä. 

puolikas%20kakkukuva%203-normal.jpg

Hiiren kakun halkaisija on 14 cm, korkeutta on n. 17 cm koristuksineen. - Hiiri paistoi vain yhden korkeamman kakkupohjan ja leikkasi sen kolmeen kiekkoon. Kakku on tarkoitettu neljälle herkuttelijalle. - Sveitsin ja sen naapureiden kakkupaloja tästä saisi vain 2-3 kappaletta....jotka esim kahvilat leikkaisivat samasta pisteestä lohkoiksi...

suklaakakku%20pala%20vol.%203%20-normal.

...mutta espresson kanssa nautittavaksi ja normaaliin kakkujen tapaan  leikattuna siitä riittää jainakin 8 palaa.

kukkasuklaa%20kuva%203-normal.jpg

kukkasuklaa%20kuva%201-normal.jpg

Emman%20kirjasta%20kakku%203-normal.jpgEmman%20kirjasta%20kakku%20%202-normal.j

Furio on vartioinut nami-hiiren uutta kirjaa  huolella ja erittäin siististi....kirjaan ei kuolata !

Emman%20kirjasta%20kakku%20kuva%201-norm

KOKO -lautanen on hyvä mittana, mutta siitä on vaikea syödä näin korkeaa kakkua.

nami-hiiri