Enkelikakku%203%20.jpg

 

Tämä kakku ei ihan vieläkään ole kunnolla rantaunut laajemmin Suomeen, mutta maailmalla sille on myynnissä ihan omia spesiaalivuokiakin. Höyhenenkevyt vaihtoehto makeannälkään!

 

Huom.  Jos käytät viinikiveä  valmistus etenee hieman eri tavalla *) lisää aluksi viinikivi ja suola valkuaisten joukkoon, vatkaa vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeria…. 

 

Enkelikakku%204%20.jpg

 

ENKELIKAKKU, Angel food cake

 

vajaa 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja

0,75 tl apteekista saatavaa viinikiveä = cream of tartar tai baking powder or lemon juice or white vinegar

ripaus suolaa

1 1/2  dl tomusokeria

2 dl kananmunan valkuaista (n. 6 valkuaista)

1 dl valkoista sokeria

0,75 tl vaniljauutetta

 

Tarjoiluun esim.  marjoja, marjasosetta…. kermavaahtoa

 

  • Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Erottele valkuaiset ja keltuaiset, kakkuun käytetään vain valkuaiset !
  • Siivilöi jauhot, tomusokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita keskenään.  Huom *)
  • Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
  • Nostele joukkoon varovasti vaniljauute ja jauhoseos. 
  • Kaada taikina voitelemattomaan korkeaan uunivuokaan, ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes kakku ei tartu kokeilutikkuun. 
  • Jäähdytä kakku vuoassaan ylösalaisin ja irrota varovasti tylpällä veitsellä vuoasta. 
  • Tarjoile marjasoseen ja kermavaahdon tai marjojen kanssa.

 

Vinkitystä: 

Kakkua näkee harvoin tarjottavan koristeltuna, mutta tarjoiluvadin voi koristella sesongin ja juhlan mukaan!

 

nami-hiiri