Tämä kakku ei ihan vieläkään ole kunnolla rantaunut laajemmin Suomeen, mutta maailmalla sille on myynnissä ihan omia spesiaalivuokiakin. Höyhenenkevyt vaihtoehto makeannälkään!
Huom. Jos käytät viinikiveä valmistus etenee hieman eri tavalla *) lisää aluksi viinikivi ja suola valkuaisten joukkoon, vatkaa vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeria….
ENKELIKAKKU, Angel food cake
vajaa 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 tl apteekista saatavaa viinikiveä = cream of tartar tai baking powder or lemon juice or white vinegar
ripaus suolaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 dl kananmunan valkuaista (n. 6 valkuaista)
1 dl valkoista sokeria
0,75 tl vaniljauutetta
Tarjoiluun esim. marjoja, marjasosetta…. kermavaahtoa
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset, kakkuun käytetään vain valkuaiset !
- Siivilöi jauhot, tomusokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita keskenään. Huom *)
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Nostele joukkoon varovasti vaniljauute ja jauhoseos.
- Kaada taikina voitelemattomaan korkeaan uunivuokaan, ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes kakku ei tartu kokeilutikkuun.
- Jäähdytä kakku vuoassaan ylösalaisin ja irrota varovasti tylpällä veitsellä vuoasta.
- Tarjoile marjasoseen ja kermavaahdon tai marjojen kanssa.
Vinkitystä:
Kakkua näkee harvoin tarjottavan koristeltuna, mutta tarjoiluvadin voi koristella sesongin ja juhlan mukaan!
nami-hiiri
Kommentit