image-normal.jpg

Hiirenkolon uunissa paistuu pieni kakku pitkulaisessa vuoassaan. Joulun alla esittelijä oli kertonut sen olevan kotileipurin leivosvuoka ’Petits Four’ tapaan. Siinä syntyisi neljä mitä vain suolaista tai makeaa herkkua.  Mutta oikeasti pakkaus sisälsi vuokia kaksittain, joten kahdeksan niitä herkkuja saisi mukana seuraavan reseptilehtisen ohjeita noudatettaessa. Hiiri kulkee omia polkujaan -  ja paistoi tänään kaakaolla ja kardemummalla sävytettyä taikinaa hankkimassaan irtopohjaisessa vuoassa, 20 cm x 5,5 cm x 5,5 cm eli vain siinä toisessa.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Pöydällä oli  ’sokerimassajämiä’ ja marsipaania, joka pian vanhentuisi suosituspäiväyksen mukaan. Pieniä koristeita syntyi, miniruusuja lusikka- ja peukalotekniikkaa käyttäen. Ruudukas pääasiallisesti suklaalle tarkoitettu kuviolevy odotteli, josko tarvitaan tai ei.

Suklainen neljän palan kakku ! (yksi vuoka)

1  kananmuna

75 g hienoa sokeria

1 dl maitoa

62 g voita, huoneenlämpöistä

100 g jauhoja

½ tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

½ tl leivinpulveria

- - mausta kakkutaikina:

½ rkl tummaa kaakaopulveria

½ tl jauhettua kardemummaa

- - sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan

- esilämmitetty uuni 180°C  keskitaso / 30 min.

Hiiri halkaisi paistoksensa, siveli ensin väliin omenahilloa, laittoi leikatun kaistaleen paikoilleen ja siveli hillolla pienen kakun kaikki sivut. Vihreä litteä kuvioitu mantelimassalevy odotteli. Kakku joutui 'pakettiin'.  Hiiri muisti 'aprikoteerauksen' sen alla. Aprikoosipurnukka oli tyhjentynyt aamumurojen kanssa. Kaapissa oli ollut ihanaa slyparilta aiemmin saatua Saarioisten omenahilloa. Siis aprikoteerasi nami-hiiri vai omeneerasiko ?

nami-hiiri