…on pyöreät piirakat tehty !

Uutta MAKU -lehteä aamulla selailemalla löytyi ihania reseptejä. Vanha iki-ihana tuttavuus Ambrosia. Sitä sai maistaa aikoinaan appelsiiniversiona hieman joka tädin kutsuilla. Sitruunalla maustettu modernimpi muunnos on varmasti raikas kesään. Aina löytyy kivaa uutta tietoakin, missä Suomi menee. ‘Mozzarella’ rullaa Italian läheisyydestä huolimatta saa Sveitsissä odottaa ja samoin tietenkin oivaa keksintöä pakata prinsessatorttuun  tarvittava pyöreä läpyskä valmiina pakettiin!

‘Miten pärjää mies tipusen kanssa kuumilla hiilillä?’ Oi, se pitäisi nähdä.

Mansikka filovartaat, kookosletut, lämminsavustettu lohi, vesi herahtaa kielelle. Marjaisa trifle, sellainen oli meidänkin marketin esitteessä tällä viikolla, mutta vadelmilla. Pakettimakkaraa voisi kokeilla keltaisella currymakkaralla. Makkara on hyvää kohtuudella, ja se kuuluu myös eurooppalaisten terassien ja pihojen kesään. Paljon mielenkiintoisia reseptejä, joita tulee kokeiltua hieman raaka-aineista johtuvin muunnoksin.

“Mistä on pyöreät piirakat tehty?”, kyselee Myllyn Paras kiiltävän uuden lehden takakannessa helpon reseptin kera.

Omenat roikkuvat jo tunnistettavina puissa, mutta nektariineja, vadelmia, mansikoita ja raparperia on marketit ja torikojut pullollaan.

Piirakkataikinaa oli. Kaapista löytyi pienimmän Pyrex -padan kansi, johon nektariini piirasta suunnittelemaan. Nektariinit oli nami-hiiri varannut uunin vapaapäivää silmällä pitäen, mutta yhden vajaus ei kasva ongelmaksi. Muita tarvikkeita löytyi myös illan nektariiniseen piirakkaan.

Vadelmia en raaskinut käyttää uunissa, joten laitoin ne vasta paistamisen jälkeen. Piiras oli muuten kaunis ja pullea uunista tullessaa. Mutta hain kameran, join kahvia ja asettelin noita vadelmia. Hain vielä yhden lehdenkin ulkoa vadelmille koristeeksi ja piirakka otti ja laskeutui !  Noinko pienestä ne leipomukset pitkästyy?

nami-hiiri