Kinuski%20makeinen%2C%20suklaakinuskirin

 

Kaikki alkoi eilen ja jatkui tänään, kun täällä on kutkuttava leipomuskisailu, huhtikuun teemana olisi 'kinuski', mutta toscakin kävisi. Hiiri ajatteli ensin osallistua edellisen postauksen leipomuksella. Ihan oma kinuskinen leipomus olisi paikallaan tähän aktiivisten nuorten serkusten ideoimaan kilpailuun, jos saan vain onnistumaan.....Sangen hyviä olivat, sokeria hiiri vain vähenteli vanhoista luottoresepteistään. 

 

DONITSIRINKULOITA UUNISSA, 12 normaalilla donut pellillä

 

1.5 dl sokeria

3 rkl voita

1  kananmunamuna

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 tl siemenistä rouhittua kardemummaa

1,5 dl maitoa tai kermaa

 

TEE NÄIN:

Sekoita voi sokeriin, lisää muna sekä  yhdistetyt kuiva-aineet ja viimeksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotuspussiin. Pursota taikinaa kevyesti öljytylle donitsipellille siten,että 2/3 koloista täyttyy.Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25-20 min. 

 

 

SUKLAAkinuski

 

2 dl kermaa

1 dl siirappia tai fariinisokeria

nokare voita

tummia suklaanappeja  tai keittosuklaarouhetta

 

 

TEE NÄIN:

 

Sekoita kerma, siirappi/fariinisokeri. Kuumenna ja keittele koko ajan sekoittaen. Ole kärsivällinen; kastike alkaa saeta kun jaksat hämmennellä ( n. 10-15 min). 

 

Kun seos tuntuu sakealle, ota kattila liedeltä. Lisää nokare voita ja sekoita.

Lisää suklaanappeja tai suklaarouhetta sekoitellen, niin että tulee mieleinen väri. Pidä kastike lämpimänä!

 

Laita ritilän alle leivinarkki. Kasta jäähtynyt rinkula kastikkeeseen osin tai uppeluksiin ja nosta ritilälle valumaan. Ripottele rouhetta, nonparelleja tai murusia pintaan, anna kinuskin jähmettyä....kinuskikastike vie kielen!

 

 

FUDGE, 35-40 palaa

  • 400-500 g ruskeaa sokeria
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 100 g voita
  •  
  • Valmistusohje: 

1. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 15 cm) ja vuoraa leivinpaperilla. Voitelu kiinnittää paperin vuokaan.

2. Mittaa kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan. Keitä fudgea noin puoli tuntia jatkuvasti sekoittaen. Massan rakenne muuttuu ensin tasaisen juoksevaksi, sitten juoksevasta jähmeämmäksi.

3. Pudota pisara massaa kylmään veteen. Jos se jähmettyy pehmeäksi, muotoiltavaksi pallukaksi, massa on valmista. Jos käytät lämpömittaria, massa on valmista, kun sen lämpötila on 115–116 astetta.

4. Nosta keittoastia liedeltä. Edessä on vajaan puolen tunnin sekoittaminen. Sekoittamisen aikana massa jäähtyy, muuttuu kiiltävästä mataksi ja saa fudgelle tyypillisen murtuvan rakenteen.

5. Lusikoi jäähtynyt, jähmeä fudge vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin. Anna herkun seistä kylmässä seuraavaan päivään.

6. Ota fudgelevy leivinpapereineen vuoasta ja leikkaa mahdollisimman tasaisiksi ruuduiksi, isoja tai pieniä. 

Fudge säilyy rasiassa jääkaapissa useamman viikon.

 

nami-hiiri