08.03.2016%20%201.jpg

 

Tätä päivää juhlistava leipomus ei paljasta heti kaikkea itsestään. Pehmeän marenkikuorrutuksen alta löytyy täyte, joka yllättää kirpeällä raikkaudellaan. Resepti on sly parilta saatu viime perjantaina. Pirkka -tuotteita hiirenkolossa on satunnaisesti. Tällä hetkellä leivinpulveria, mutta nyt sitä ei tässä reseptissä mainittu.

 

LIMETTI-SITRUUNAPIIRAKKA

saanti 10 annosta, valmistus 30-60 minuuttia, n- 0,50 € / annos

 

POHJA:

3/4 pkt (a’ 400g) Pirkka täysjyvädigestiivikeksejä

( Hiiri käytti Fazerin Keksimurua )

1,5 dl sulatettua voita

 

 TÄYTE:

4 dl vettä

4 Pirkka luomu kananmunankeltuaista

1 dl sokeria

5 rkl Maizenaa

3 limetin raastettu kuori ja mehu

1 pienehkön sitruunan raastettu kuori ja mehu

2rkl voita

 

MARENKI:

4 valkuaista

1 dl sokeria

 

  • Esilämmitä uuni 180 -asteiseksi.
  • Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
  • Murusta keksit pakastepussissa esim. kaulimella tai käytä monitoimikonetta. Sekoita keksimurun joukkoon voisula. Painele muruseos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Levitä kiisseli pohjan päälle.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. 
  • Levitä marenki lusikalla muotoillen  tai pursottaen kisselin pinnalle. (Osaan hiiri sekoitti keltaista tomusokeria!)
  • Paista piirakkaa  15-20 minuuttia eli kunnes marenkipinta on kullanruskea.
  • Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

08.03.2016%20%202%20.jpg

 

Aina milloin mahdollista nami-hiiri käyttää piirakoissa Fazerin oivallista muruseosta ja syö Digestiivit sellaisenaan. Tällä kertaa murupussin päiväys läheni loppuaan, joten hiiri tyhjensi koko pussin ja siksi pohja näyttää kuvissa ylimitoitetulta.

Toinen varsinainen muutos oli vuoka, jonka toimivuutta hiiri halusi kokeilla piirakkaan - irtopohjavuoka, korkea  (7 cm) ja varsinaisesti kakkupohjille/kahvikakuille ajateltu. Kokeilu onnistui, mutta parempi käyttää jatkossa taas matalampia piirakoille oikeasti tarkoitettuja vuokia..... Piiras oli suuri makunautinto, raikas. Kiitos sly parini reseptistä! Ihanaa Naistenpäivää!

 

nami-hiiri