Blueberry%20croissant%20Puff%20%20kanada

Se oli ihan ensimmäisen Kanadan matka aikana, jolloin nami-hiiri tutki ahkerasti maan makeaa tarjontaa. Ensimmäisestä havainnostaan hiiri on aiemminkin maininnut sen, ettei Kanadalla ole varsinaista omaa keittiötään, vaan oikeastaan kaikki koostuu eri maiden siirtolaisten mukanaan tuomista, paitsi ne vaahterasiirappinekut, jotka tehdään lumihankeen. Siitä kivaa, että siellä eri herkut on joko nimistä tai resepteistä tunnistettavissa. Ei ole lähdetty sooloilemaan. Kahvilassa tietää  tasan tarkkaan mitä tilaa, mutta yllätyksen viehätys piilee aina siinä miten tilattu annos, paistos ja mikä milloinkin, on sitten aseteltu lautasille. Tämä ranskalaisen keittiön ihanaisen jälkiruoan tunnistaa helposti....voisarvista !

Muutaman annoksen hiiri teki tänä aamuna  muistona mukavan matkan lounashetkestä, jonka halusin siirtää kaikille, niin sly -kavereilleni, kuin muillekin blogissa piipahtaville. Tärkein syy oli kuitenkin aamulla se, että salainen leivontaystäväni oli laittanut reseptien joukkoon tämän nami-hiirelle pelkkiä positiivisiä muistoja maailmalta tuovan ihanan herkun. 

Sunnuntaina aamiaisen croissantit ovat usein hyvinkin pieniä, jotta voi syödä monta ja maistella hilloja, sekä juustoja ! Tänään hiiri jätti hillot väliin, mutta paistoi minit ja teki niistä muutaman jälkiruoka-annokseen.

BLUEBERRY CROISSANT PUFF

200 g + 50 g mustikoita
3 isoa croissanttia palasina
1 ras. maustamatonta tuorejuustoa  (tai rahkaa)
80 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 lasillinen maitoa

  • Laita kevyesti voideltuun univuokaan leikatut croissant palat ja lisää 200 g mustikoita.
  • Sekoita tuorejuusto, munat, sokeri ja maito kulhossa. Kaada seos vuokaan.
  • (Ellei kiirettä syämisen kanssa, niin laita jääkaappiin seisomaan 20-30 min tai vaikka yön yli odottelemaan paistoa.)
  • Paista 35 - 40 minuuttia /180°C. Anna hieman ruskettua, suojaa tarvittaessa foliolla, ettei pinta vain pala.
  • Ota vuoka uunista.
  • Lisää paistoksen päälle loput (50 g)  mustikat ja sirottele tomusokeria hieman pintaan.
  • Leikkaa ja tarjoile lämpimänä.

      Parasta ihan sellaisenaan!

nami-hiiri


edit.  30. elokuuta 2015: 

Kaihtimien%20varjossa%203%20.jpg

 Valmistettu saadun reseptin mukaan! Hiiri paistoi ensin voisarvia ja seurasi sitten reseptiä........paloiteltuja croissanteja, vuoan pohjalle, mustokoita....näiden päälle juusto-kananmuna-sokeri-maitoseos ja uuniin....

Kaihtimien%20varjossa%202%20.jpgKaihtimien%20varjossa%201%20.jpg

......hiiren tämän sunnuntain aamiainen ja juomana smoothie. Aiemmalta slykierrokselta iloinen Muumi-servietti. Pinkki smoothie sisältää omenaa pääosin ja banaania, ripauksella sitruunaa, sekä 'lohikäärmehedelmä' pinkillä hedelmälihalla ! Täydellinen vitamiinipommi!

Tämä resepti oli tehtävä kahdesti, koska nami-hiiri ei malttanut olla esittelemättä matkoilla kohtaamaansa annosreseptiä.

Kiitos salainen LY kierroksen nro 32 parini .....nyt voi syyskuu alkaa....odotan rauhallisesti, mutta pikkuriikkisen jännittäen, mitä mahtanet keksiä Ö.

nami-hiiri