Aamun kylmyys on kääntynyt hissukseen auringoksi. Suoranaiseksi auringonpaisteeksi se kääntyi postin käytyä hiirenkolon pakettiosiossa. Hiiri oli ollut silloin itse postissa. Mennessä pakettia ei ollut, mutta tullessa se täytti koko osaston.

Nami-hiiri on rauhallinen tyyppi. Ärtyy harvoin ja silloinkin vain turhasta kiukuttelusta ja turhasta vänkäämisestä. Hiiri otti Fiskarsin vihreät sakset esiin, ne hohtivat uutuuttaan. Olivat löytyneet Kanadasta. Leikatessaan hiiri ihmetteli suuren punaisen lintupussin ulkoasua. Eihän tänään satanut, niin miksi paketilla oli ’sadetakki’ yllään? Selitys on postauksen lopussa *.

Nami-hiiri valokuvaa mielellään lähellä ja kaukana, mutta harvoja ovat ne kuvat, joissa on itse. Siihen ei ole mitään varsinaista syytä, kuten huomaatte ……..

Hiiri ja ryhmäselfiet paketin tuotteiden kanssa: 

SLY26%201-normal.jpg

WAUTSI, hiiri sai kivan Muumi mukin, pienen ja söpösen, joka oli täynnä Fazerin sinisiä !

SLY26%202-normal.jpg

Marimekon serviettejä mielivärissä...hyvin pyyhki testatun suklaamakeisen tahrimat suupielet!

SLY26%20%203-normal.jpg

Luonnovalkoinen paksu kynttilä, se tulee jo illalla käyttöön olohuoneen tuulilyhtyyn; samoin huomenna ruokasooda, jota käytetään paljon paikallisissa resepteissä, vaniljasokeria on melkein joka leipomuksessa - ja sitten ihana yllätys! "Sokevan" valmistama vanhanajan pullasuti! Aikoinaan Hgin Annankadulla oli Sokevan - sokeidenmyymälä, jossa hiiri kävi kyvinkin usein ostoksilla. Kiitos, tämä lämmitti erityisesti!

SLY26%206%20-normal.jpg

Linkosuon "RuisSipsi" -pussi maistuu aina, kun saa tarrattua ensin pussinkyljestä kiinni. Tämän pussin hiiri avaa perjantaina, kun katselee Itävallan 'Tanssii Tähtien kanssa' konseptiohjelmaa.  Kuvassa mukana parin itsetehty kortti mukavilla terveisillä!

SLY26 maalispaketin sisältö oli oikein  hyvänmielen lähettiläs alusta loppuun ! Reseptit olivat 'ulkomaan' superherkkuja  rakkaasta Suomesta, kuinkas muuten:

  • MUSTIKKAKAKKU
  • LUSIKKALEIVÄT
  • UUNIJUUSTO lakkakompotilla

Reseptit herättivät kaikki hyvin rakkaita muistoja aivan lapsuudesta asti. Kerron niistä sitten lisää erillisissä postauksissa.

Hiiri%20ja%20kukka%20kuva%202-normal.jpg

SINÄ, vielä toistaiseksi salainen leivontaystäväni, tuhannet kiitokset ihanasta paketista….tämä viime viikolla pastillimakeisista itsetehty kukkanen puhukoon puolestaan...

….siinä on joka karkkilehdykässä lämpimiä ajatuksia - SINULLE !


* Mahdollisesti, ei kuitenkaan ihan varmasti, olivat  punaisen pussin matkaajat pitäneet iloiset juhlat matkan aikana - hiiren maassa tulli oli suojannut sen muovipussilla asiaan kuuluvasti ja laittanut siihen lisätarran anteeksipyynnöin loppumatkaa varten. - Siitä päätellen vahva postipussi ei ollut repeillyt liitoksistaan matkan aikana, vaan vasta tullin kahmiessa - maksikirjeet, paketit ym.  liukuhihnalleen normaalisti tarkistuksia varten. Varmuudella hekään eivät siis kohtele lähetyksiä kovakouraisesti vaan liukuhihna johon kaikenkokoiset paketit sulloutuvat…..Anteeksipyyntö on hieno ele tullilta, joka ei hiiren pakettia ollut edes avannut. Siitä hiirenkolossa pidetään - sanalla on taianomainen voima karsia turhat voimasanat luurimesta, kännykästä ja sähköposteistakin !

SLY26%205-normal.jpgSLY26%20%204-normal.jpg

Tämän vuoksi luonnollisesti hieman pelokkaasti oli nami-hiiri saksinut saapuneenpussin auki……mutta loppu hyvin kaikki hyvin - oletettavasti kynttilä oli liukuhihnalla töninyt vaniljasokeria, jonka pystysauma oli millin parin murteella ja joka antoi tilaisuuden ohuelle/hienolle sokerille juoksennella ulos, rasian jossain tietyssä asennossa.  Mitään suurta sekamelskaa ei todellisuudessa ollut päässyt syntymää, koska  parini oli huomannut pussitella erikseen osan tuotteista.

n-h