Lautasella on kaksi pientä solmua. Suomalaisen pullan tapaista, voilla voideltuja, sokeri-kanelilla kyllästettyjä maukkaita, hieman haperoita pullia. 
 
Laskiainen lähestyy ja energiaa kerätään taas pikku masut pullolleen.
 
Nami-hiiri ei osaa vieläkään ostaa serpentiinejä tähän aikaa vuodesta ja lumisateessa.  Mahdollisesti, mutta ei varmasti, Vapuksi, joten kuvassa on nyt värikkäitä nauhoja. Niitä taas löytyy joka lähtöön ja ihan ympäri vuoden.
 
Laskiaisen solmu 
8 kappaletta tai 16 hiirenpullaa
 
220 g hienoja vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
3 rkl sokeria (laitoin 2 rkl)
¼ osa hiivapalasta murustettuna  ( n. 10g )
30 g voita palasina
1 dl huoneenlämpöistä maitoa
Pinnalle:
3 rkl sokeri (2 rkl) 
1 tl kanelia
25 g voisulaa
 
Sekoita kaikki aineet kulhossa seokseksi. 
Lisää voi ja maito viimeisenä.
Alusta taikina kulhossa reunoilta irtoavaksi.
Nostata huoneenlämmössä noin 1 ½ tuntia, niin että taikina on tuplaantunut.
 
Jaa taikina 8 osaan ja leivo kukin  noin 20 cm pötkyläksi ja kietaise yksinkertaiselle solmulle.
 
Voitele solmut voisulalla ja sirota kaneli-sokeriseosta reilusti päälle.
 
Laita pelti kylmään uuniin keskitasolle ja paista solmuja noin 30 min. 150°C.
 
nami-hiiri