Mille%20Cr%C3%AApes%20Cake%20kuva%205-no

Mille Crêpes -kakku makeana, 20 ohukaista halk. 15 cm.
1 ½ dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
3 munaa
½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

Aikuisille tarjottavaan kakkuun:
1 rkl rommia, konjakkia tai sitruslikööriä - hiirenkolosta ei näitä löytynyt,  ainoastaan Marsipaani likööriä!

Paistamiseen hieman voita, mutta se riittää, kun laittaa vain joka toinen kerta.

Toki kakun voi pinota normaali ohukaisistakin ja paistaa sellaisia, mutta se paperin kaltaisiksi onnettoman ohuiksi kiekoiksi paistaminen on hauskaa...hieman jännittävääkin, kun jotenkin olettaa, että ne repeilevät helposti.Se odotus on turhaa !

Paistetut ohukaiset hiiri levittää yleensä parille leivinpaperiarkille lomittain ja antaa niiden jäähtyä. Nyt tuli pinottua suoraan lautaselle - kuvaa varten. Sen jälkeen hiiri siveli ohukaiset ohuelti vaniljarahkalla ja pinosi ne sitä mukaa…..parin ohukaisen pintaan eksyi suklaa tuorejuustoa. Täytteenä paljon käytetyt vaahterasiirappi tai Nutella ovat hiirelle liian makeita.

Mille%20Cr%C3%AApes%20leikkauspinta%20-n

Ohukaisia on kakussa tällä kertaa 18 kappaletta, kun pari tuli maisteltua. Ja oikeastaan sen takia, että hiiri korvasi nyt jauhoista 2 rkl kahdesti sihdatulla mantelijauheella. Tänä päivänä sitä näkee usein käytettävän resepteissä.

lettutarvikkeet-normal.jpg

Ohut%2C%20mutta%20napakka%20-normal.jpg

Ohukaiset%20kakkuun%20%202.%20-normal.jp

Tässä pino paistettuna, mutta vielä ilman täytettä. Koska nami-hiiri testaili ja makusteli kakkuaan itsekseen, niin ohukaispinon veivaaminen ja siirteleminen lautaselta toiselle ei ollut 'vaarallista'. Aika kului mukavasti. Ulkona satoi!  

Milloin aikaa on, niin tämä on tosi hauskaa puuhastelua, mutta kyllä perinteinen tyyli eli 'suomalainen totuttu tapa' syödä ohukaisia itsekeitetyllä mansikkahillolla on se paras hiiren mielestä. Mutta kaikille tyyleille on sijaa......ja jos nami-hiiri ottaisikin sen isomman pannun käyttöön, niin saisi taitella räiskäleensä kahtia ja sitten vielä kahtia - katulettujen tapaan !  

nami-hiiri