Sininen väri on leivonnassa harvinaisempi. Itsenäisyyspäivä lähestyy. Blogissa 'DreamCake' oli ihan äsken ilmestynyt kiva ohje sinisyyteen. 'Tinuski' on tehnyt kauniin sinertävän Charlotta -kakun. Nami-hiirikin on miettinyt sinistä leipomusta tuloksetta. Kaapissa on vain purkinpohjallinen sinistä sokeria. Tomuväriä olisi vihreänä, mutta ei edes keltaisena, pakasteen orvokitkin on jo syöty......Onko tehtävä retki kukkakauppaan?

Tuntemattoman Isoäidin kakkuresepti

200g huoneenlämpöistä voita
8 keltuaista
8 valkuaista
200 g tomusokeria
200 g sokeria
230 g kakkujauhoja
1 rkl rommia
25 g kaakaota, mikäli haluat tehdä marmorikakun !

voita vuuan voiteluun, jauhota vuoka hyvin

Voi, keltuaiset ja tomusokeri vispataan kuohkeaksi.

Valkuaiset ja sokeri vispataan valkoiseksi vaahdoksi.

Molemmat vaahdot yhdistetään, joukkoon lisätään jauhot ja rommi.

Noin 1/3 osa taikinasta erotetaan ja lisätään siihen kaakaoa !!

Kakkuvuoka täytetään vaalealla- tummalla-vaalealla taikinalla.

Kakku paistetaa 160°- 170°C noin 60 min- 75 min.

Anna kakun jäähtyä formussaan.

Kakku olisi hiirellä nyt valmis. Se on jonkun 'isoäidin' reseptiä käyttäen vatkattu ja paistettu. Varsinaista täytekakkua ei hiiri ole ajatellut. Kuivakakku, joka ei suinkaan ole kuiva, ajaa nyt kakun virkaa. Tai ehkä sittenkin 'Aalto' -leivos ! 

Aiemmin pakkaseen tehtyyn pieneen maustekakkuun nami-hiiri teki harjoitelmia kermalla. 'Taikina Taivaassa' käytetään rahkaa kerman joukossa, niin toki hiirenkin piti sitä temppua kokeilla. Nyt ryynimäisyydestä ei näkynyt jälkeäkään!  Mutta vaikka kerma-rahkan joukossa on vähän mansikkasokeria, niin silti eivät pienet helmin koristellut marsipaanikukat oikein näy. SLYilta saatujen lumihiutaleiden näkyvyydessä ei ole ongelmaa. Harjoittelu tekee mestareita, joten ei kun harjoittelemaan ja miettimään sinisiä ajatuksia ! !

nami-hiiri