Momofuku%203%20.jpg 

 

MOMOFUKU

 

Resepti, jota hiiri kokeili löytyy tästä.

 

 

Ainekset

6 isoa luomukananmunaa

 

Marinadi

6 rkl lämmintä vettä

1 rkl sokeria

2 rkl sherryviinietikkaa (ranskal. CloviS löytyi marketista)

1 3/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta ( Kikkoman vihreällä korkilla) 

Lisäksi

( jääpaloja ) kylmää vettä

sormisuolaa

mustapippuria

 

Valmistusohje

  1. Laita kananmunat varovasti yksi kerrallaan kiehuvaan veteen. Keitä 6 minuuttia 50 sekuntia, jolloin kananmunan keltuainen hyytyy mutta on vielä pehmeä ja kostea.
  2. Tee marinadi valmiiksi kananmunien kiehuessa. Mittaa lämmin vesi ja sokeri pieneen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää viinietikka ja soijakastike.
  3. Kun kananmunat ovat kiehuneet, siirrä ne jääveteen tai kylmän, juoksevan veden alle jäähtymään. Anna jäähtyä pari minuuttia tai kunnes kananmunat ovat pinnalta kylmiä ja kuori irtoaa helposti.
  4. Laita kuoritut kananmunat pienehköön, noin puolen litran vetoiseen kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinadin pitäisi peittää kananmunat kokonaan, jonka vuoksi ei kannata valita liian suurta astiaa. Anna marinoitua jääkaapissa 6 tuntia tai yön yli.
  5. Ota kananmunat marinadista, puolita ne ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan, salaatissa, ramenkeitossa tai katkarapujen ja majoneesin kanssa. Varustaudu vastaanottamaan aplodit.

 

Momofuku%204.jpg

 

Hiirenkolon aamuissa ei ole yleisöä. Aplodit jäi saamatta. Hiiren omasta mielestä ei niin kovin mahtava herkku, jotta entiseen tyyliin ei olisi paluuta. Huomenna palataan normaaliin kanamunien 10 min. aamu kiehutukseen ja lämpimänä nauttimisen! Laitoin kuitenkin reseptin muistiin…ei maku totaalisen huono ollut!

 

nami-hiiri