Kypsää, mansikkamaalta suoraan suuhun poimittua punaposkista marjaa harva ’kilpasisar’ voittaa.
Talvellakin maistuu kyllä mansikka hillona tai hillokkeena. Niihin on kesän vitamiinit säilötty rakkaudella monessa kotikeittiössä. Voisitko ajatella kokeilevasi ensi talveksi uusia kavereita tälle suosikkimarjalle?
Miltä kuulostaisi mansikka ja timjami tai piparminttu ?
Entä herahtaako vesi kielelle, kun kuulet yhdistelmän ’mansikka ja chili’ ?
Vai haluaisitko talven pakkasaamuina nauttia leivän, jossa hillona on balsamicolla maustettua mansikkahilloa?
Vai laittaisitko kenties mieluimmin mansikkaa ja valkosuklaata samaan purkkiin odottamaan talvea?
Mistään kukkahatusta näitä makuelämyksiä ei ole vedetty esiin, vaan keittiömestareiden ja mestarikokkien jälkiruokaluomuksia seuraten ja selaillen. Suklaa-parka on joutunut kaikki nämä jo kokeilemaan muutaman viime vuoden aikana.
Jos päätät kokeilla jotain uutta yhdistelmää, niin 2-4 rkl ja vain yhtä maustetta mansikkahillosatsiin.
Nami-hiiri on hieman tylsä tyyppi ja nauttii kesän antimet sellaisenaan. Toisinaan, mutta vain toisinaan marenkien tai tuulihattujen kera. Hiiri ei tapaa pakastella kaupasta tai torilta 'poimimiaan' marjoja talveksi.
Kommentit