'Kaunotar ja Kulkuri' (Lady and the Tramp) on vuonna 1955 valmistunut piirroselokuva. Elokuvan tuotti Walt Disney, ja sen ohjasivat Clyde Geronimi, Wilfred Jackson ja Hamilton Luske.
'Kaunotar ja Kulkuri' oli  elokuvahistorian ensimmäinen täyspitkä piirretty laajakangaselokuva. Elokuvassa käytettiin  varhaista CinemaScope -järjestelmää,
 
Nami-hiiri oli tehnyt kuivatuilla karpaloilla maustettuja muffinsseja ja ajatteli taas harjoitella koristelua - eikä mikään erityinen ihme, että juuri 'Kaunotar ja Kulkuri' tulivat mieleen. Se oli ihme, että moni bloggaaja on postannut muffinsseja samanaikaisesti, joko puolukoilla tai kuorrutteilla. Ne näyttivät omiani herkummalta! 
 
 
 
 
'Kaunottaren' yllä hieman lilaa sprayta suihkitun kerman kiehkurat olivat kauniita ja suklaakoristekin pysyi vaivatta paikoillaan. Mutta 'Kulkuri' tuotti pari harmaata hiusta. Sama määrä toisenlaista kermaa sen päällä 'suli', meni kasaan...pieneni, kuin pyy.  Koristekin oli lopulta tökättävä muffinssiin!

Tarinasta otteita:
" Kaunotar saapuu perheenjäseneksi nuoren pariskunnan kotiin, kun nuori aviomies antaa hänet hatturasiassa joululahjaksi vaimolleen. Kaunottaresta kasvaa kauniin ruskea cockerspanieli, joka hurmaa myös naapureiden koirat, Tupsun ja Jalon. Elämä sujuu leppoisasti, kunnes nuori rouva alkaa odottaa lasta. Kaunotar ei ensin ymmärrä, mistä on kyse, kun häntä ei enää huomata kuin ennen, ja säännölliset lenkitkin jäävät väliin. Tupsu ja Jalo yrittävät lohduttaa Kaunotarta, mutta paikalle saapuva Kulkuri saa Kaunottaren huolestumaan vauvan tulosta entistä enemmän. Kulkuri ennustaa Kaunottaren jäävän ilman herkkuja ja päätyvän ankeaan koirankoppiin...... Kaunottaren huoli tulevasta vain kasvaa. Lapsen synnyttyä Kaunotar kokee jäävänsä sivuun. Pian tuoreen perheen vanhemmat päättävät lähteä lyhyelle matkalle, ja Saara-täti saapuu kahden siamilaisen kissansa kanssa. Kissat mellastavat talon alakerrassa, ja saavat kaiken näyttämään tädin silmissä koiran tekosilta. Täti lähteekin Kaunottaren kanssa lemmikkieläinliikkeeseen ostamaan kuonokoppaa suojellakseen rakkaita kissojaan. Kaunotar kauhistuu kuonokoppaansa, ja karkaa liikkeestä omille teilleen.
 
.... Kulkuri vie Kaunottaren romanttiselle illalliselle italialaisen ravintolan takakujalle. Ravintolan omistaja tarjoaa koirille spagettia ja lihapullia, ja esittää apukokkinsa kanssa laulun "Oi mikä yö" (Bella Notte). Kaunotar ja Kulkuri viettävät romanttisen yön yhdessä, ja heräävät aamulla puistossa.
 
.....Kaunottaren isäntäväki ottaa myös Kulkurin perheensä jäseneksi, ja tämä saa vihdoin oman kaulapannan ja veromerkin. Kaunotar ja Kulkuri saavat yhteiset pennut, ja Tupsu ja jalkansa loukannut Jalo saapuvat ihailemaan pikkuisia. Yhteinen joulun vietto voi alkaa. "
 
nami-hiiri