pitsi%204-normal.jpg

Hiiri oli tilannut syötävän kakkupitsin valmistukseen tarvikkeet. Tarkoitus oli testata, mitä SLY -tiimi oli puuhannut Porvoossa aiemmin olleen leivontatarvikekaupan kanssa SLY27 kierrokselle kannustimeksi. 

Nami-hiiri oli ennakkoon perehtynyt pitsin valmistukseen selkeän videon välityksellä netissä. Saapunut lähetys sisälsi saman DVD -opasteena, pitsimaton ja purkillisen tarvittavaa seosta. Hiiri oli valinnut helmiäisen, mutta arvelee kokeilujensa jälkeen, että valkoinen olisi paras, ainakin aloittelijalle. - Mitään varsinaista vikaa helmiäisessä ei ollut, koostumus on vain hieman erilainen, kuten aina helmiäistä sisältävissä leivonta- tai askartelumateriaaleissa. Vaativat hieman pidemmän kuivumisajan, sekä tarkemman esityön. Samaa voisi sanoa mm. punaisista sokerimassoista valmistajista riippumatta, ne käyttäytyvät liian letkeästi ja hankaloittavat kuivumista.

Pitsi%201-normal.jpgpitsi%203%20-normal.jpgpitsi%205-normal.jpgpitsi%202%20-normal.jpg

Uuni oli lämpiämässä ja hiiri työsti ohjeen mukaan sileällä kakkuraapallaan seosta työtasolla olevalle pitsimatolle. Veteli kevyesti lastaansa oikealle, vasemmalle, ylös ja alas...ees-sun-taas. Siirsi maton leivinpaperissa uuniin. Hiiri varautui pidempään 'kypsymisaikaan' - tarvittiin 8 lisäminuuttia. Matto lepäsi työtasolla vielä ehkä tunnin pari, kun hiiren oli tehtävä välillä oikeita töitään. Varovainen irrottelu lastalla auttaen onnistui. Terävällä coctailtikun kärjellä hiiri vielä siisti muutaman ohuen massakalvon, joita oli pitsiin jäänyt. Maton juoksevassa pitsikuviossa on molemmissa päissä luonnollisesti 'katkaistut' kuviot. Niitä hiiri leikkeli pienillä Fiskarsin saksillaan ja mietti, että helposti syntyisi pikkukoristeitakin tarvittaessa. Ehjälle pitsinauhalle ei ollut varsinaista kohdetta, joten se joutui kokeilussa puolitetulle sokeri- ja marsipaaniläpyskälle. Kakun ympärille laittaessaan nami-hiiri käyttäisi 'liimana' ohjeessakin mainittua vettä mieluummin kuin elintarvikeliimaa.

Tuote on sitä mitä lupaakin....tekeminen ei ole vaikeaan ohjeita seuraten....uutta syötävän kaunista ilmettä kakkuihin tai leivoksiin syntyy helposti!

Alla muutama Claire Bowmanin ideoiman syötävän kauniin pitsiunelman kuva hiirenkolon kokeiluja odottelemaan: 

139695307493301j-normal.jpg139627250092962j-normal.jpg

7308-1-normal.jpg

nami-hiiri