Maailma on kutistunut niin pieneen, että oikeastaan kaikkia on kaikkialla. Tekotavat vaihtuvat ja toisinaan taidokas kädenjälki tekee tapulituotteestakin taideteoksen. Hiiri arvostaa huoliteltua työtä.....

kuva-5-normal.jpg

Tässä hiiri esittelee seitinohutta kahdesti paistettua korppua. Niistä paistaa päivä läpi, samoin kuin aiemmin tehdyistä mansikka- tai omenachipseistäkin. Taittamalla palan niitä voi hyvinkin käyttää leipomusten koristeena tai jäätelön päällä. Parhaiten siivuttaminen onnistuu lihanleikkurilla, jolla saa myös hedelmistä, vihanneksista millinohuita siivuja. 

Tarvitaan kokonaisia manteleita, jauhoja, sokeria, kananmunan valkuaisia, leivinpulveria.

Mausta sanoisin sen verran, että makeita eivät ole ja oikeastaan mikään muu ei maistu, kuin manteli - niitähän on runsaasti. Yritän onkia lähinnä oikean reseptin ja lisätä sen myähemmin.

hiiri%20ja%20kuorrutettu%20omena%20-norm

Kuorrutettu omenakaan ei ole ihan eilinen keksintö. Lapsuudenystävän äiti tapasi tehdä niitä pihapiirin lastenjuhliin. - Näitä hiiri näki jo viime viikolla, mutta ulkoasu ei herättänyt ostohaluja. Nyt oli kaunista työtä ja monen moisesti päällystettyjä, krokanttirouhetta, smarties, kookoshiutaleita...... Se alkuperäinen on tietenkin tummanpunainen kiiltävä karamellikuorutus. Niitäkin olisi ollut tänään tarjolla. Hiiri valitsi kuitenkin taas helpommin kuvattavan vaalean.

Makeat%20suolatikut%20-normal.jpg

Tavallista paksumpi suolatikku kieriskellyt ensin kinuskissa ja sitten suklaassa. Suolaisuus katoaa tikun paksuuden myötä maistuen kuitenkin.

Muffin%20mantelichips%20korist.%20-norma

Tavalliseen sitruunamuffinssiin kokeilin pursotusta buttercreamillä, mutta koristelu meni hieman överiksi. Pelkkä mantelichipsin palanen olisi riittänyt. - Kotikolossa olisin pursotuksen tehnyt kermasta.

nami-hiiri