Pohjana ohut kääretorttupohja. Sen voisi korvata myös latomalla neliskanttisia kaupan keksejä pohjaksi.
Jäätelökoneella itsetehty mansikkajäätelö.
Kaupasta ostettu suklaajäätelö.
Sekalaisia jäätelön loppuja pakkasesta.
Valkosuklaa-kerma-mascarpone -viritelmä,  kuvio (suklaan) koristeluun tarkoitetulla sabluunalla.
° Aidot kukat olivat vain kuvaushetken koristeena !
° Kakun kokoaminen olisi helpointa reunavuokaan.
° Onnistuu aika hyvin isolla veitselläkin, täytyy olla vai nopea ja ilman keskeytyksiä.
° Eri paksuiset kerrokset antavat hiiren mielestä eloa Ü! Päälimmäinen jäätelökerros hieman suurempi, kun hedelmäpalat eivät pysyneet ruodussaan. Se oli myös käsittelyssä nopeasti sulavin.
 
 

Yöttömän yön seitsemää kukkaa ei nami-hiiri sentään tyynynsä alle laittanut, mutta pitihän ne kerätä kuitenkin kuvaan.  Eilen aamutuimaan torilta oli löytynyt uutta ja ihmeellistä. Mansikanpunaista italialaista juustoa, samoin syvän vihreää....hortensian oksa, joka ei näyttänyt hortensialta! Ja aivan hurmaava kermanvärinen ruusunoksa, jonka kukat olivat suuria ja joiden terälehdet olivat ikäänkuin punaisella laveeratut. Kourallinen uusia perunoita, joukossa punaisia, mustia ei näkynyt. Ja vielä nippu korianderia ja pieniä porkkanoita, keltaisia taatelitomaatteja, sekä entuudestaan tuttua keltaista makkaraa.

Matkalla takaisin koirankotiin hiiri poikkesi leipäkaupassa ja kassiin tuli lisäyksenä hieman tummaa leipää, kirsikkaleipää...vielä paketti suklaajäätelöäkin - kaikkea muuta olisi kaapeissa.

Jäätelökakun veisteleminen oli tehtävä tosi sukkelaan, ettei levyt sulanneet käteen suun asemasta. - Koiran kotona sen isäntä harrastaa kokkaamista ja siksi löytyy suuria veitsiä, joilla erilaiset leikkaukset käy sukkelaan. - Sulannut ja uudestaan pakastettu jäätelö ei ole minkään makuista. Se vivahtaa sorbetille ja siitä hiiri ei erityisemmin pidä. - Jäätelökakun tekeminen tavalliseen kääretorttupohjaan oli ollut mielessä jo viikko sitten - hiiri oli ottanut mukaansa suklaalle tarkoitetun 'kaulin'sabluunan. 

    
 
...seitsemää sorttia 'juhannustaikana'  tyynyn alle !

nami-hiiri & Furio, musta Labradorinnoutaja