Nami-hiiri matkasi maailmalle "Leivotaan" -lehti kainalossa. Se oli tuore numero, joka saapui hiirenkoloon Huubuugi -blogista, mukavalta tuntemattomaksi 'tutuksi' käyneeltä blogiystävältä. Lehden sivuilla oli syksyn satoa ujutettu makoisasti ohjeisiin. Hiiri vaihtoi luumun tilalle kurpitsan tämän hetken ympäristönsä vuoksi. Vieraskoreutta? Eihän toki, vaan hyvän maun vuoksi! - Koira 'leipoo' niin harvoin, ettei taaskaan ollut kakkupapereita. Sellainen askarreltiin itse pergamiinipaperista. Hiiri on päättänyt muuten hankkia kakkupaperin reunaleikkurin tuliaisiksi hiirenkoloon. Viime kerralla ne olivat kaupoista loppu......

Kurpitsasarvet%201%20photo-1-normal.jpg

n-h%20sarv.%20photo-normal.jpg

kurpitsasarvia%20..photo-1-normal.jpg

Voitaikinasarvissa on Pecanpähkinä-kurpitsahilloa säästeliäästi voideltuna, kun se oli löysähköä. Lisämaustetta antaa muskotti säästeliäästi käytettynä. Osaan hiiri laittoi rullatessaan vielä eilen paahtamiaan kurpitsansiemeniä. 

nami-hiiri Torontossa


KURPITSASOSE Dan Sukkerin tapaan

Ainekset

1 kg (2 l) talvikurpitsakuutioita
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
1 vaniljatanko
½–1 rkl kardemummaa ( tai kanelia )
500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria

  • Keitä kurpitsakuutioita sitruunalla maustetussa vedessä, johon on lisätty pitkittäin halkaistu vaniljatanko. Keitä noin 15 min, kunnes kurpitsa on läpikuultavaa.
  • Poista vaniljatanko ja soseuta kurpitsaseos. Mausta sose kardemummalla. 
  • Kuumenna sose hillosokerin kanssa kattilassa sekoitellen. Keitä 10–15 min. Tölkitä, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  • Makea kurpitsasose sopii loistavasti esimerkiksi paahtoleivän päälle.