Aivan varmasti moni pääsiäisen pupu ilahtuisi kakusta! Nami-hiiren lähialueella harrastetaan paljon ‘porkkanakakkua’. Se on valitettavan usein kuivaa. Mutta oikeasti se on kaikkea muuta – mehukas ja suussa sulava maistamisen arvoinen herkku, jonka koukkuun jää ihan tahtomattaan, mutta oikein mielellään!
Kuvassa oikea, sveitsiläisen reseptin mukaan tehty 'terveellinen' porkkanainen kahvikakku, jota koristaa pienet marsipaaniporkkanat tomusokerisella pinnalla..
Sveitsiläinen porkkanakakku eli 'Rüeblitorte' Aargausta
- Vaahdota keltuaiset, sokeri ja hienonnettu sitruunankuori.
- Yhdistä toisessa kulhossa porkkanaraaste, mantelijauhe ja hasselpähkinärouhe, jauhot, kaneli, suola, leivinpulveri – sekoita hyvin ja lisää keltuaisten joukkoon.
- Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri jämäkäksi ja lisää varovasti edellisten kanssa - täytä vuoka ja paista kakku.
- Kuorruta kakku tai laita pintaan vain pelkkä ‚sokeritomutus’, mutta älä unohda pieniä marsipaani porkkanoita !
- Tips! Kakun saa juhlavammaksi, jos koristelee sen reunan rouhituilla mantelilastuilla.
Nami-hiiren mielestä tämä toinen, ei niin 'terveellinen' porkkana muodoltaan oleva täytekakku, on kuitenkin kokeilemisen arvoinen kohdalle sattunut hauskuus. Se soveltuu mainiosti oikein hyvin tulevaan pääsiäiseen! - On monta mahdollisuutta ‘rakentaa’ se nautittavaksi.
nami-hiiri
Kommentit