ltapala on illalla, kello 18–22 välisenä aikana nautittava pieni ateria. Suomessa yleensä iltapalalla nautittavia ruoka-aineita ovat esimerkiksi ruisleipä, sämpylä, jogurtti ja hedelmät. Iltapalalla juodaan usein kaakaota, teetä, mehua, vettä tai maitoa. Kahvia ei suositella, koska sen sisältämä kofeiini virkistää ja voi häiritä unta. Muutenkin iltapalaa suositellaan kevyeksi, jotta ruoansulatus ei saa liikaa töitä ja niin ollen uni ei häiriinny. Hyvin myöhään syötävää iltapalaa kutsutaan yöruuaksi. 

Maailmalla ja Etelä-Euroopassa eletään hieman toisin. - Esimerkiksi Espanjassa alkaa lounaan jälkeen monen tunnin kestävä siesta. Tämä suosittu elämäntapa jatkuu myös tulevan kuninkaan, Filipen aikana,  joten iltapala korvataan  vasta klo 21-22 aikaan nautittavalla päivällisellä!

suolaset%20suupalat%203%20-normal.jpg

Näinkin voi käydä, että TV -mainoksen houkuttelemana hiiri odotti aamua, ja osti sitten kauppareissullaan pussillisen pieniä tortillakuppeja kokeiluihinsa. Pussissa luki: kokojyvää ja rasvattomia.

suolaset%20suupalat%201%20-normal.jpg

suolaset%20suupalat%202%20-normal.jpg

Mieto mango-salsa hiirenkolon tapaan

1 kypsä mango, kuorittu ja paloiteltu tai 'tikutettu'
1/2 tuore minikurkku kuorittu ja paloiteltu ja se toinen puolikas siivutettuna pituussuunnassa koristeeksi

1 tl murskattua punaista, vihreää tai vaaleanvihreää chiliä
1/3 punasipulista pieniksi paloiteltuna
1 tl tuorepuristettua limemehua
rkl tuoretta korianteria silppuna
pippuria myllystä ja sormisuolaa maun mukaan

- sekoita kaikki ainekset kulhossa, tarkista maku, peitä kulho ja anna maustua kylmässä ennen tortillakuppien täyttämistä. 

nami-hiiri  Torontossa