"Mitään ei heitetä pois" on lähimaissa paremminkin sääntö, kuin poikkeus. Vinkkejä tulee joka luukusta, miten voidaan  käyttää erilainen ylijäämä uudella tavalla, tuhlaamatta mitään.

Nami-hiirellä on miltei kokonainen nippu tuoretta minttua viime viikosta.  Minttu jäi kuivumaan ja odottamaan kohtaloaan. 

Ruokaan oli käytetty vain pari oksaa. Pakkaseen on silputtu edellisen nipun loppu ja purkista löytyy tarvittaessa kuivaa siroteltavaa.

Marketissa oli mansikoita maanantai-hintaan. - Aurinko paistaa eilisen ukkossateen jälkeen ja parvekkeen uskollinen 'Säteilevä hymy’ on aukaisemassa juuri ensimmäistä kukkaansa. Se ei tarkoita vielä kesää, siksi ne marketin mansikatkaan eivät maistu lämpimälle ja makealle kesälle. On vain aavistus tulevasta.

 

 

” Minttusokeria ja mansikoita ”

tarvitset nipun tuoretta minttua

100 g sokeria

250 g mansikoita

  • Irrota huuhdotut mintunlehden varsistaan.
  •  Laita lehdet ja sokeri ’leikkuriin’ ja hurruttele kunnes lehdet ovat pilkkoutuneet pieniksi ja sokeriseos on vaalean vihreää. 
  • Valmis sekoitus muistuttaa koostumukseltaan pehmeää ’fariinisokeria’.
  • Laita seos esimerkiksi lasipurkkiin ja jääkaappiin hieman vetäytymään.
  • Puolita tai pilko mansikat ja laita minttusokeria niiden päälle ja herkuttele!
  • Näin maustettu sokeri on jopa 2 kk käyttökelpoista! (Kirjassa sanotaan 3 kk)

Nami-hiiri aikoo kokeilla, miten tämä minttusokeri-mansikka-yhdistelmä toimisi tortun päällä tai kakun välissä?  Seos olisi pitänyt tehdä aiemmin. Lehdet olivat kuivahtaneet hieman liikaa. Sokerin juju on tuoreet lehdet, joista sokeri saa makunsa.  

 Hiirestä en tiedä, mutta mansikka ei kaivannut  muuta seuraa  !

nami-hiiri