Salak%203.%20.jpg

Pidä pieni mietintätuokio ja arvaa itsellesi jokin pikku palkinto! Mietipä mitä kummaa hiiri on eilen marketista ostanut ?

nami-hiiri

Salak%201..jpg

Marketissa hiiri oli katsellut näitä ennenkin. Nyt päätti ostaa 'sian säkissä'. Nimi "SALAK eli snake fruit" ei kertonut mitään ja näin jälkeen päin niiden sijoitus irtosalaatin, punaisten purjojen ja valkosipulien viereen ihmetytti. Hiiri vaakasi kaksi ja kiinnitti hintalapun pussiin. Etsi sitten myyjän ja kysyi: "Anteeksi, mitä nämä ovat?" "Salak", vastasi hymyilevä myyjä ja kysyi josko haluaisin maistaa. Kesti hieman ja myyjä palasi tarjoten kuorittua maistiaispalasta. - Pähkinäinen, omenainen, hennosti sitruunainen, jossain väikkyi pientä hapokkuuttakin....tuumaili hiiri, kuin viiniasiantuntija, vaikkei tiedä viineistä tuon taivaallista.....WAU! Siis hedelmä, eikä mikään valkosipuli!

Salak%202.%20.jpg

Kotona kuoritusta paljastui kolme valkosipulimaista lohkoa yhden hedelmän sisältä. Kaupanmyyjä oli neuvonut, että kun puristaa hieman suiposta kärjestä, niin suomumainen kuori irtoaa helposti.....

Salak%204%20.jpg

....joka osion sisästä paljastui kaunis kivi, ei syötävä osa.

Salak%205%20.jpg

Ihan uusi indoneesialainen tuttavuus. Maistan varmasti toistekin, mutta päivittäistä omenaa nämä eivät voita!

Ai, niin...ONNEKSI OLKOON, MARIEM !

nami-hiiri