image-normal.jpg

"Voisin  lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä."

Mieluusti kertoisin, kuka tämän lauseen on keksinyt, mutta en tiedä. Se oli jossain artikkelissa, kun hiiri aloitti kotisivujensa pidon muutamia vuosia sitten ja lueskeli suklaasta kirjoja ja lehtiä hyvin ahkerasti. 

Eilen Iltasanomista sai lukea jälleen kerran ihan kummia. Sitä ihmeteltiin artikkelin kommenteissakin. Olisikohan toimittaja kiireissään sekoittanut asioita keskenään? Ponnekkaasti siinä arvioitiin, että  "Tämä uutinen saattaa pysäyttää suklaarasialle matkalla olleen käden. Runsas sokerinkäyttö nopeuttaa ihon ikääntymistä ja ryppyjen syntyä, sillä liiallisen sokerin myötä veren glukoosi eli verensokeri nousee. Kohonnut verensokeri kiihdyttää ihon vanhenemista kovettamalla kollageenisäikeitä.....“ Hiiri, joka syö kerran päivässä suklaata jossain muodossa, ei tosin konvehteja ja kuittaa joskus jopa hyvinkin epäterveellisesti nälkänsä kakkupalalla tai suklaapatukalla, nosti hiljaa kätensä poskilleen ja tunnusteli niitä hellästi. Tottahan toki muutamia ilmeviivoja oli havaittavissa, nauruviivat, hymykuopat... Entä ryppyjä? Niitä nami-hiiri lähti etsimään kylpyhuoneen kirkkaan valon ja suuren peilin eteen. Ei tietenkään kasvot enää mitkään posliininuken kasvot olleet. Se olisi ollut luonnotonta. Mutta ikään nähden hyvinkin 'sileät'. Hiirtä arvellaan järjestelmällisesti kymmenen vuotta nuoremmaksi. Babyface –ilmiö! Sitä ei pidä suinkaan laittaa suklaan ansioksi ja kaikkein vähiten suklaanaamion,  vaan perittyjen geenien, sekä osin elämäntapojen. Oma osuutensa on silläkin, että teini-iästä lähtien hiiri on puhdistanut kasvonsa joka ainoa ilta meikistä ja kaupunkipölystä, vaikka toisinaan on väsyttänyt ihan hirmuisesti.

Nami-hiiri on nähnyt lehdessä myös sellaisenkin listan, jossa lueteltiin 10 eri asiaa, joita tulisi nauttia ihon, hiuksien ja kynsien tähden: mustikka, lohi, pinaatti, tomaatti, saksanpähkinä, kiivi, tumma suklaa, jogurtti, sekä osteri ja bataatti. Hiiren vakio valikoimaan tuosta kuuluu kaikki muut paitsi osteri ja bataatti. Banaani on ollut oma tavaksi tullut lisäys jokaiseen aamuun jo vuosikymmenet. 

image-normal.jpg

nami-hiiri