k%C3%A4%C3%A4retorttu%203%20.jpg

k%C3%A4%C3%A4retorttu%20%205%20.jpg

k%C3%A4%C3%A4retorttu%202%20.jpg

Kääretortun pohja kookoshiutaleilla

3 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl kookoshiutaleita, hieman lisärouhittuna
0,5 dl perunajauhoja
1,5  tl leivinjauhetta

  • Esilämmitä uuni 225°C
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lastalla käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista noin 7-8 min. 
  • Kumoa leivinpaperille tai kuten hiiri nykyään, tomusokeroidulle leivinliinalle, rullaa pyyhkeen kanssa ja anna jäähtyä. 
  • Laita pyyherulla sivuun odottelemaan.
  • Valmista täyte ja avaa rulla auki. Levitä täyte, leikkaa päät tasaiseksi ja rullaa kääretorttu uudelleen täytteen kanssa, ilman pyyhettä ja kääri leivin- tai pergamiinipaperiin, laita jääkaappiin, jotta siivujen leikkaus helpottuu. - Nauti toki ne leikatut päädyt, jotta tiedät kuinka hyvää torttua teit !

k%C3%A4%C3%A4retorttu%20%204%20.jpg

Täyte tänään koostui mm.:

° mascarbonesta, kermasta ja puolikkaasta pussista  Dr. Oetkerin tummia suklaahippuja
° rasiasta keltaoranssisia vadelmia 'halkaistuna' 3-4 tortun levesyssuuntaiseen riviin

Koristelu:

kahtia kolmioksi saksittuja Dr. Oetker /Mini Mini Marshmallous -palasia, tuoreita mustikoita....

 koristeet%20B%20.jpgkoristeet%20C%20.jpg

ja Wonder Cakes/Tricot Mix jauheesta valmistetuista  valkoisista lehdistä, lopuksi kultatomutusta hennosti pintaan. Markkinoilla hiiri on tavannut kahden valmistajan tuotteita, kokeillut ja tykästynyt tähän. pakkauksen ohje on hyvä ja määrän voi helposti muuttaa pienemmäksi, kuten eilen ( 50 g jauhetta + 1/2 dl vettä ). Uunissa oloaika ei muutu, 10 min/100°C. Mutta  hiiri antaa kuvioiden kuivua lisää työtasolla ihan rauhassa ennenkuin poistaa kuviot matosta. - Vielä tänäänkin eilisestä jääneet lehdet olivat hyvin taivuteltavissa ja leikattavissa. - Lopun kääretortun pinnalla yön yli jääkaapissa köllötelleet ovat luonnollisesti pehmeitä. - Jos kuvioita tekee varastoon, ne voi taivutella 'muotoon' ja laittaa suljettuun rasiaan, kovettuvat ajan kanssa ja murtuvat helposti.

Kääretorttu oli mehukas ja se maistui. Kahvia tuli juotua muutama ylimääräinenkin kupillinen päivän aikana. Ajatus oli laittaa tämä torttu Dr. Oetkerin Kesä -kisan osioon 'leivo ja koristele kääretorttu'. Hiiri luopui ajatuksestaan....ehkä ensi kerralla!

Milloin jokin onnistuu, maistuu erikoisen hyvälle tms., niin resepti siirtyy suosikkien listoille. Näin on käynyt kookoshiutaleista valmistetun kääretortunkin. Resepti on sama vanha, mutta valmiin paistoksen kiepautuksessa on hiirellä uusi opittu tyyli. Enää ei pääroolissa ole hetkeen olleet Iisi-arkit, vaan Marimekon, Finlaysonin tai jonkun muun valmistama leivinliina. Sen hiiri levittää työtasolle ja sirottelee tomusokerilla. Seuraavaksi hiiri kiepsauttaakin kääretorttupohjan siihen. Pyyhkeeseen rullaus käy kätevästi. Rulla saa rauhassa jäähtyä ja odotella pyyhkeen suojassa täytettä.

Ihan oikeasti nami-hiiri ei koskaan oikein tajunnut miten se pyyhe soveltuu kuvioihin. Kukaan julkkiskokki ei koskaan vaivautunut sitä näyttämään, ainoastaan ohimennen mainiten, että by the way, you know….…. kunnes hiiri näki kerran live-esityksen. Parasta tässä tyylissä on se, että täytteen laiton kanssa ei ole kiirettä ja pohja rullautuu kuitenkin näppärästi jälleen rullaksi, joskin hieman paksummaksi - ei repeile, eikä  halkeile!

nami-hiiri