...on joulukuun 13. Ja Pohjoismaiseen Lucia-perinteeseen joulun alla liittyy oleellisesti Santa Lucia  -niminen, alkujaan italialainen laulu. Sen sävelsi 1800-luvulla Teodoro Cottrau napolilaiseen kansantekstiin. Sen alkuperäiset italialaiset sanat eivät liity Lucian päivän viettoon, vaan se kuvaa merihenkistä kauneutta Napolin Santa Lucia -nimisen kaupunginosan edustalla. Suomessa laulu tunnetaan nimimerkin taakse kätkeytyneen V. Artin (=Kaarlo Väinö Valve) sanoittamana ja  paremmin nimellä "Soi iltakellot". Sävelmän ruotsalaiset sanat ovat Arvid Rosénin käsialaa. Se soi tunteella usein hiirenkolossa kirsikkapuisella nokkahuilulla.
 
 

Keltaiselle koukeroiselle sahramipullalle löytyy vaihtoehtoja ilman rusinoita. Ne voi mainiosti korvata kuivatuilla karpaloilla. - Pienet sarvet kaupan voitaikinasta nami-hiiri voiteli molemmin puolin sahrami-kananmunalla ja kääri sisälle manteli-kookostäytettä. 
 
Valoa ja iloa Helsinkiin tuo vuoden 2011 Lucia -neito, 19 vuotias, Nora Peltola Vihdistä. 
 
Ehkä kiinnostaa lukea vuoden  2010  Lucia -postaus tai aiempi vuonna 2009 kirjoitettu. Tarkemmin Pyhän Lucian historiaa kerrotaan täällä.