Kiilt%C3%A4%C3%A4%20kuin%20peili%20.jpg

 

Aurinkoisen sunnuntaiaamun polut ylös Ritarilinnalle ovat vielä tyhjiä. Hiiri testailee. Mansikkamäen Ebe oli tehnyt taas uusia ihanuuksia, samoin blogissa Doron kakku. Ohjeet nami-hiiri valikoi tällä kertaa jälkimmäiseltä, koska mitoitus oli hiirelle selvästi parempi. Tosin oli Ebe 'testaillut' itsekin pienemmällä määrällä aiemmin. - Hiiren koekaniiniksi päätyivät yksinkertaiset kääretorttureseptillä tehdyt pienet kakut. Pallomuotilla muutamat kupolit, kookoskermaa pintaan ja pakkaseen aamiaisen ajaksi. 

Kiilt%C3%A4%C3%A4%20kuin%20peili%201%20.

Nosta koottu kakku pakastimeen. Kakun tulisi olla pakastimessa reilun tunnin verran ennen peilikiilteellä kuorruttamista. Kun alat kuorruttaan peilikiilteellä, kakun on hyvä olla  ritilän päällä tai kakkua hieman pienemmän vuoan päällä. Ritilä tai vuoka kannattaa nostaa leivinpaperilla vuoratun pellin päälle, jotta ylimääräinen kuorrutus valuu sinne ja saat sen vielä talteen. Voit käyttää kuorrutusta uudelleen kunhan vain lämmität sen ensin. Muista poistaa kakusta kalvot ennen kuorruttamista.....näin opasti Doro ja hiiri teki työtä käykettyä.

 

PEILIKIILLE eli Mirror Glaze

3 liivatetta

220 g kuohukermaa

10 g glukoosisiirappia

225 g kookossuklaata/valkosuklaata

25 g rypsiöljyä

(tarvittaessa elintarvikeväriä)

 

Kiilteen valmistus:

 

Pilko valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Nosta liedeltä ja kaada joukkoon valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivatteet ja sekoita jälleen tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ( ja elintarvikeväri). Soseuta massaa sauvasekoittimella. Soseutuksen jälkeen kaada massa vielä siivilän läpi.

 

Ota massasta noin puoli desiä erilleen, jos ajatus on marmoroida kiilteestä osa. Massat ovat kuorrutusvalmiita kun ne ovat 32 asteisia. Huomioi, että yllättävän nopeasti massat saavuttavat tämän lämpötilan, joten ole nopea kaikissa tekovaiheissa.

 

Kaada kuorrutusta vielä kylmän kakun pintaan. Kuorrutus alkaa valua sivuja pitkin. Mikäli joku kohta reunasta meinaa jäädä ilman 'lasitusta', kaada kakun päälle siihen kohtaan lisää kuorrutusta, tarkista, että kuorrutus on levinnyt joka paikkaan.

 

nami-hiiri