Skonssit%20SLY34%20%201..jpg

Skonssit%20SLY34%202%20.jpg

Voin nyppiminen taikinaan käy mukavasti hansikas kädessä. Hiiri tunnustaa, että tämä oli ihan ensimmäinen kerta, kun tein jotain elintarvikkeiden käsittelyyn tarkoitettu hansikas kädessä. Piti käyttää, kun hiiri oli vonkunut koiran emännältä muutamia kokeiluun....hyvinhän niillä työskentely sujui.

Koska kaapissa, eikä missään pussissakaan ollut leipää, niin piti tehdä itse. SLY34 kierroksen sly pari on pitänyt nami-hiiren resepteissä, kuten he kaikki aina. Englantilaisten rakastama 'Skonssi' on helppo tekoinen ja maukas. Resepti on kopio "Kotiliesi" lehdestä nro 4 ja sivulta 42. Hiiri jätti nyt tekemättä samalla sivulla olleen appelsiinimarmeladin ja nauttii ne itsetehdyn mango-inkiväärihillon kanssa, niin sai purnukan tyhjäksi......

SKONSSIT 

Kotiliesi 4. 2016 / 8 kpl, valmistusaika noin 30 minuuttia, K, S.

 

TAIKINA:

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl unikonsiemeniä

50 g voita

2 dl suomalaista piimää tai maustamatonta jogurttia

1 sitruunankuori raastettuna

 

VOITELUUN:

1 kananmuna

1 rkl maitoa

 

  • laita uuni lämpiämään 200 -asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, myös unikonsiemenet.
  • Pilko voi ja nypi kuivien aineiden joukkoon.
  • Lisää piimä tai jogurtti ja sitruunankuori, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 cm paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai juomalasilla paloja. 
  • Nosta skonssit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munan ja maidon seoksella.
  • Paista  noin 15 minuuttia.
  • Tarjoile skonssit appelsiinimarmeladin ja kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kanssa.

 

Olivat hyvin maukkaita hieman kiprakan marmeladin kyydissä. Seuraavalla kerralla nami-hiiri tekee skonssinsa jogurtin kera, sillä saksalainen piimä on hyvin ohutta ja löysää. Hiiri valitsi nyt piimän vain siksi, koska sitä sattumoisin oli kaapissa.

nami-hiiri

 


 

NIPPELIÄ:

Skonssit ovat pyöreitä alkujaan skotlantilaisia välipalaleipiä. Ne ovat vehnä-, ohra- tai kaurapohjaisia pieniä leipiä, joissa on käytetty leivinjauhetta kohottavana ainesosana. Englaintilaiset skonssit voivat olla joko makeita tai suolaisia, kun taas niiden amerikkalaiset vastineet ovat suurempia, usein pitkulaisia, kuivempia ja makeita.