Flammkuchen%203%20.jpg

 

On tietenkin rohkeaa sanoa pizzasta noin, kun niin moni rakastaa niitä yli kaiken. Toki nami-hiiri syö  tomaatteja kerran päivässä, mutta menee kuukausia, ettei palan palaa pizzaa....

 

Tämän piirakan pohja syntyy nopeasti ja yksinkertaisesti. Taikinaa ei kohoteta laisinkaan ja siihen tarvitaan vain jauhoja, suolaa, keltuianen, öljyä ja vettä. Nopea sekoitus, yhtä nopea kaulaaminen tosi ohueksi levyksi ja nosto pellille odottamaan täytettä. - Aidossa liekkipiirakassa täyte ei ole myöskään paksu röykkiö, se ei sotke sormia, ei tipahtele rinnuksille. Kuva hieman harhauttaa, hiiri tyhjensi kulhon silputut ja tomusokeriin sekoitetut ainekset pohjan päälle joka tuli mitoitettua miniksi. - Levyn päälle yleensä sipaistaan hyvin ohuelti ranskankermaa tai tuorejuustoa, silputaan ruohosipulia ja ilmakuivattuja kinkuviipaleita - ja se on siinä valmiina uuniin…..

 

Eilen nami-hiiri oli ottanut esille korkeasta lehti/reseptimainospinosta osan, selasi 'akanat' jyvistä. Paljon ei roskakorin täytteeksi kuitenkaan siirtynyt. Eilisestä asti on makuhermot olleet koetuksella. Alkuperäisreseptin mukaista liekkipiirasta hiiri on saanut maistaa, joten osin oli aavistus....mutta miltä maistuisi….

Vuohenjuusto-raparperi-liekkipiiras Elsasista, kesäisessä muodossa, ohje on kahdelle isolle piirakalle, kumpikin n. 32cm halk. 

400 g raparperisiivuja 

2 pilkottua (puna tai valko)sipulia 

1 rkl tomusokeria

 

° Sekoita nämä ainekset kulhossa ja siirrä astia hetkeksi syrjään.

 

150 g Chavroux viikunalla tai timjami-rosmariini maustettua 

180 g ohutta (Parman)kinkkua

½ tl suolaa

hieman pippuria myllystä

 

Paistetulle pinnalle:

50 g rucolaa

½ rkl hyvää oliiviöljyä

 

° Unipellillä leivinpaperin päällä olevalle kaulatulle, ohuelle  taikinapohjalle levitetään ensin juusto ohuelti ja sen päälle ohuet kinkkuviipaleet mieluiten palasina.

° Levitä/ripottele  kulhon sisältö kinkkupalojen päälle.

° Lisää suola ja pippuri

 

° Paista piirasta esilämmitetyssä uunissa 220°C noin 20 min. 

 

° Koristele rukolalla tai silputuilla tuoreilla yrteillä ja rpirskota hyvää oliiviöljyä päälle.

° Leikkaa piiras sopiviksi palasiksi tai yksinkertaisesti sormiannospaloiksi. Pohja on ohut ja jäähtyy nopeasti.

 

Flammkuchen%202%20.jpg

 

Pienen piirakan pohjan nami-hiiri leikkasi valmiiksi kolmeen voileivän kokoiseen osaan. Ylivuotiset purkkien yrtit ovat rumia, mutta antoivat hyvin lisämakua, juusto oli uutuus viikunalla maustettu....piti kokeilla. Raparperi siivut olivat aidosti punertavia ja vihertäviä leikkauspinnastaan. Tomusokeri on suomalaista mansikanmakuista, DanSukker.

 

nami-hiiri