Lf%20tammikuu%202016%203%20.jpg

 

 

ITALIALAINEN KAKKUPOHJA:

 

300 g vehnäjauhoja

250 g sokeria (=n.3dl)

3 kananmunaa

1 sitruna  - mehu ja raastettu kuori

1 pieni lasillinen eli 1,25dl (oliivi)öljyä -  tai reilu 100 gr sulaa voita

1,5 tl leivinjauhetta 

1 tl vaniljasokeria

1 pieni lasillinen maitoa

ripaus suolaa

 

 

VIHREÄ RAPARPERIHILLO:  

 

500 g kuorittua raparperia pilkottuna

1 dl vettä

250 g marmelaadi-hillosokeria

20 g tuoretta minttua silputtuna

 

 

KAKKUPOHJA tee näin:

 

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
  • Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

 

  • Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun kulmikkaaseen kakkuvuokaan. Paista 180C/ 170C-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min. - On yleensä kypsä, hiirellä on kiertoilma,  mutta hyvä tehdä tikkukoe.
  • Jäähdytä pohja ritilän päällä ja leikkaa sitten kolmeksi kiekoksi.
  • Levitä väleihin lempihilloasi tai kreemiä. - Hillokerroksiin ripottelin hieman Fazerin Marianne Cruchia päälle.

Lf%20tammikuu%202016%20.jpg

 

KORISTELU:

 

  • Tämän kakun sivelin paseeratulla raparperihillolla, koska päällystin sen valkoisella kaulittavalla sokerimassalla.
  • Kondiittorisokerista sulatettu jäähelmiä uunissa. 
  • Tomusokeria kevyesti ja  marketin bioruusu Wiltonin kukkaputkessa/kakkumaljakossa.


nami-hiiri